Még fizetnek is, ha ellátogattok ebbe a hozzánk legközelebb eső, meseszép olasz régióba

Olaszország lélegzetelállító természeti szépségekkel, lenyűgöző műalkotásokkal és látnivalókkal, egyedi építészettel, divattal, finom ételekkel és vendégszerető emberekkel rendelkező ország. És ha ezek az okok még nem lennének elegendőek ahhoz, hogy meggyőzzenek minket egy olaszországi utazásról, most még egy ösztönzést kapunk.

Trieszt ennek a régiónak a legnagyobb városaForrás: Sopotnicki/Shutterstock

Van egy olasz régió, ahol fizetnek, ha Olaszország bármelyik részéből vonattal utazunk oda, hiszen fedezik a jegyek árát. Ez Friuli Venezia Giulia, Olaszország északkeleti részén, amely Ausztriával és Szlovéniával is határos. Ha vonattal utazgatnánk Olaszországban, akkor például hazafelé menet erre a csodálatos vidékre is grátisz elutazhatunk. Ez Olaszország egyik legkevésbé látogatott területe, emiatt további ösztönzésként speciális kártyával is ellátják a turistákat, amely ingyenes múzeumi belépést és tömegközlekedés tesz lehetővé, illetve számos kedvezményhez juttat a helyi látnivalók megtekintésekor.

Ebben a régióban a Dolomitokban is túrázhatunkForrás: kordula vahle/pixabay.com

Az előnyök igénybevételéhez a következőket kell tennünk: legalább két éjszakát egy olyan szállodában, apartmanban vagy panzióban kell eltölteni, amely részt vesz a programban, és legyen retúrjegyünk, amely Olaszországból indul, és a Trenitalia öt állomása közül bármelyikre érkezik. A vonal (Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Trieszt repülőtér, Trieste Centrale vagy Udine).

Hova látogathatunk el?

A Dolomitok, tengerparti városok, Trieszt, Grado, Forni di Sopra, és Lignano Sabbiadoro a csodálatos olasz strandjaival, illetve egyéb gyönyörű helyek várnak.

Lignano tengerparti részein zavartalalunl fürödhetünk. lazíthatunkForrás: Kurt Bouda/Pixabay

A foglalásokat ide kattintva kell elvégezni. A viteldíj fedezetét illetően a jegyfoglalást legkésőbb az indulás előtt öt nappal kell megtenni, és érdemes minél hamarabb útra kelni, mert az akció 2023. május 31-ig érvényes, ami csak egyéni utazóknak és családoknak szól – írja a traveller365.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek