Videó: A misztikus guatemalai óriás kéz

Guatemala egy tőlünk nagyon messze található, gyönyörű, hatalmas és titokzatos ország Közép-Amerikában. Az ősi maja városoktól kezdve a vulkánokon keresztül a csodálatos karibi tengerpartig rengeteg különleges és misztikus hely látható ott. Pont úgy, mint ez a hatalmas kéz, ahova kimászhatnak a látogatók.

Guatemala

A Közép-Amerikában elhelyezkedő Guatemala olyan gazdag történelemmel és kulturális örökséggel rendelkezik, amely megbabonázza az oda látogatókat. A festői hegyek, a buja esőerdők és a barokk stílusú épületek együttese egy igazi varázslatos helyszínt teremt.

Az egyik, talán leghíresebb guatemalai maja romváros, TikalForrás: Shutterstock/Leonid Andronov

A guatemalai élmény azonban nem csak a természeti szépségekből áll, hiszen a vendégszerető emberekkel való találkozás is feledhetetlen élmény. A különféle színes termékekkel teli kézműves piacokon való barangolás is olyan élmény, amely mély nyomot hagy az emberben. 

Az óriás kéz, ami elvarázsol

Guatemalai Trollkézről egy illusztrációForrás: Shutterstock

A Hobbitenango Troll keze a Hobbitenango nevű település egy festői környezetben helyezkedik el, a hegyek közül emelkedik ki, egyfajta misztikus és ősi erőt sugallva, és magában foglalja a természet varázsát és a lenyűgöző kilátást a környező tájra, ahol számos vulkán helyezkedik el.

Kialakulását homály övezi, csak a helyiek történeteiből lehet kiszűrni azt, hogy mégis mit keres ott az a kéz és ki "tette oda", de ezek mind eltérnek. 

Néhány verzió szerint a kéz valamilyen ősi vallási vagy kulturális jelentőséggel bír a környék őslakosai, például a maja nép számára. Ezek az ősi kultúrák gyakran faragtak sziklába, hogy megőrizzék és bemutassák hitüket és hagyományaikat.

Mások azt állítják, hogy a kéz egyfajta modern művészeti alkotás, amelyet helyi művészek vagy közösségi csoportok alkottak meg, hogy vonzóbbá tegyék a Hobbitenango térséget a látogatók számára. Ez az elképzelés arra utal, hogy a kéz inkább egy turisztikai attrakció létrehozása lehet, amely vonzza az embereket a területre. 

Hogyan juthatok el a kézhez? 

Számos szervezett túra vagy vezetett kirándulás indul Guatemalavárosból a Hobbitenango térségbe, de egyénileg is el lehet jutni ide autóval, taxival. 

Miután megérkeztünk a Hobbitenango településre, a Trollkézhez való eljutáshoz általában egy rövid gyalogtúra szükséges. Fontos megjegyezni, hogy az út a Hobbitenango Troll kezéhez kalandos lehet, és némi fizikai erőfeszítést igényelhet, mivel egyes részei meredek domboldalakon vezetnek. Azonban a lenyűgöző látvány és a csodás környezet megéri a fáradozást! 

Íme egy videó, ahol egy szerencsés túrázó felmászott a kézre, amit Te is megtehetsz, ha elég bátor vagy!

 (Forrás: TikTok (@jerrytravels)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek