VIDEÓ - Elképesztő helyek Kínában, melyeket Neked is látnod kell

Kína tájai mesébe illőek, gazdag kulturális örökségük pedig lenyűgöző történeteket mesél. Az ország minden szeglete újabb és újabb csodákat rejt, a magas hegyektől a kristálytiszta tavakig, a történelmi városoktól a festői folyókig. Ezek a helyek mind arra várnak, hogy felfedezd őket, így hát nézzük is meg közelebbről Kína néhány legelbűvölőbb úti célját!

Csungking – A hegyek városa

Csungking Kína délnyugati részén, egy igazi metropolisz a hegyek között. Az itt található "Flying Kiss" egy egyedülálló és látványos attrakció, amely két óriási, színes szobrot ábrázol – egy férfit és egy nőt –, melyek egy hegy tetején állnak, és lassan forognak egymás felé, mintha megcsókolnák egymást. Ezek a szobrok egy platformon helyezkednek el, ahonnan a látogatók lélegzetelállító, 360 fokos kilátásban gyönyörködhetnek a környező hegyvidékre. 

Haoyang-tó – A természet szerelmeseinek paradicsoma

A Haoyang-tó a vidék egyik legnagyobb és legfestőibb tava, amely gyakran vonzza a természet szerelmeseit, piknikezőket és horgászokat. A tó környékén lenyűgöző tájak találhatók, melyeket hegyek szegélyeznek, így ideális helyszínt biztosítva a pihenésre és a kikapcsolódásra. A tavon olyan vízi sportokat is űzhetnek a turisták, mint például csónakázás vagy kajakozás, így az aktív pihenést kedvelők is megtalálják itt a szórakozási lehetőségeiket.

Hanzhong városa – A történelem és a kultúra találkozása

Hanzhong, Shaanxi tartományban, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Az egyik legfontosabb nevezetessége a Wuhou templom, amely Zhuge Liang, a híres hadvezér emlékére épült. A templomot gyönyörű kertek veszik körül, amelyek nyugodt és békés atmoszférát biztosítanak.
Hanzhong másik jelentős látnivalója a Lianhuashan Nemzeti Park, amely gyönyörű hegyvidéki tájaival büszkélkedhet. A parkban számos túraútvonal és kilátó található, amelyekről csodálatos panoráma nyílik a környező hegyekre és völgyekre.

Jinsha-folyó – Erősen zúduló vizek

A Junsha folyó vad zúgása és lenyűgöző tájai régóta vonzzák a látogatókat. A folyó erőteljes áramlása a hegyek között válik még erősebbé, és impozáns vízeséseket alkotva szel magának utat a vidéken. Ezek a vízesések olykor hatalmasak és lélegzetelállító látványt nyújtanak az arra járóknak.
Az egyik legismertebb látnivaló a Jinsha folyó mentén a hatalmas tigris szobor, mely a folyó partján emelkedik ki a tájból. Ez a szobor szimbólum is egyben, emlékeztetve az embereket a vidék természeti gazdagságára és az ősi kultúrák tiszteletére. A tigris, mint a kínai kultúrában számos jelentéssel bíró szimbólum, erőt és hatalmat képvisel, tehát méltó jelképe ennek a lenyűgöző folyónak és környezetének.

@kak.yy

Tiger Leaping Gorge is a breathtaking canyon on the Jinsha River, a tributary of the upper Yangtze River, in Yunnan Province, China. It's one of the deepest gorges in the world and offers stunning hiking trails with dramatic views of the rushing river and towering cliffs. The name comes from a legend that says a tiger once leaped across the gorge at its narrowest point to escape hunters. It's a popular destination for adventurous travelers and nature enthusiasts.

♬ Best Day of My Life (Glee Cast Version) - Glee Cast

Taizhou Shenxianju – A sziklák és vízesések birodalma

Taizhou Shenxianju, Zhejiang tartományban van és híres a különleges sziklaalakzatairól és vízeséseiről. A Shenxianju Nemzeti Parkban lenyűgöző kilátópontok várnak, amik megérik a fáradalmakat. A park egyik legkiemelkedőbb látványossága a Ruyi-híd, egy fantasztikusan megtervezett kilátó, amely merészséget és bátorságot igényel, ám jutalma egy felejthetetlen panoráma. 

A Ruyi-híd sok turistát vonzForrás: Stringer / Imaginechina via AFP

Qingyuan, Huangtengxia Üvegkilátó - ha mersz, nyersz!

A Huangtengxia Üvegkilátója egy különleges és lenyűgöző látványosság Qingyuan városában, Kína délkeleti részén. Ez az amúgy körülbelül 500 méter magasban álló építmény nem csupán egy hagyományos kilátó, hanem egy üvegből készült alkotás, melynek aljából víz zubog alá. Ez a dizájn egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak, hiszen olyan, mintha a semmiből eredne a víz. Esténként megvilágítják, így olyankor még pompásabb a látvány. Az üvegkilátó tetejéről lenyűgöző panoráma nyílik a környező tájra, emellett egy adrenalinlöket is, ha lenézel az üvegpadlón túlra.

@babylonholiday ⛩ Đây là rượu hoa lớn nhất miền nam, mỗi ngày đổ 10 tấn nước suối trên núi và đứng trên một cây cầu kính ở độ cao 300 mét. #DuLichTaiGia#Huangtengxia♬ nhạc nền - ®Travelogue View4k - Vườn Treo Villa - Dalat

(Forrás: Go Chengdu)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek