Rendhagyó piaci rést talált a pizzasütésben egy guatemalai séf

Azt a bizonyos piaci rést, amivel aztán az ember kezdeni is tud valamit, nem mindig könnyű megtalálni. Az viszont biztos, hogy általában nem egy aktív vulkán tetején keressük, ahol tőlünk karnyújtásnyira lávafolyamokat látunk. A guatemalai Mario David García Mansilla séf viszont pont itt kereste és találta meg őrült vállalkozásának helyszínét.

David Garcia éppen felszolgálja a lávakövön sült pizzátForrás: AFP/Johan Ordonez

 A Pizza Pacaya 2019-ben nyitott meg a Pacaya vulkán tetején, és folyamatosan változtatja a helyét, általában éppen ott sülnek a pizzák, ahol a vulkánjáró turisták összegyűlnek. David elmondása szerint, mivel az ország egyik legaktívabb vulkánja, a Pacaya közelében nőtt fel, ezért nem is lepte meg annyira, hogy pont itt találja meg a munkáját.

A vulkánon sütött pizza ötlete 2014-ben pattant ki a séf fejéből, amikor meglátott egy turistacsoportot, melynek vezetői éppen mályvacukrot sütögettek a vulkán egyik csordogáló lávafolyama fölött. A pizza előtt steak- és csirkesütéssel is próbálkozott, de ezek elfogyasztása és tálalása túl nagy bonyodalmakkal járt egy tűzhányó tetején. A pizzakészítés azonban pont ideális választásnak tűnt, bár itt is sok mindenre figyelnie kell a séfnek. Davidnek ugyanis figyelnie kell, hogy a 14 perc alatt megsülő pizza ne égjen meg, és a tálcái se ússzanak el a lávafolyamok sodrása miatt – olvasható a Foodandwine.com oldalon. 

Az elmúlt években David szinte minden nap felmászott a vulkán oldalára, felcipelte a közel harminc kilónyi felszerelést és a hozzávalókat, hogy a végén ellássa a turistákat friss, forró pizzával, ami egy vulkán örökké változó kőkemencéiben sült meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek