Videó: Megmentették a brazíliai árvíz miatt tetőn álldogáló lovat

A közösségi média által Caramelo névre keresztelt állat napokig két csúszós hullámpala csíkjain egyensúlyozva állt az árvíz sújtotta Porto Alegre környékén. A Brazília déli részét sújtó áradások során a katasztrófa emberáldozatainak száma már 107-re nőtt .

A hős paci napokig tűrte a megpróbáltatásokat Canoas városában, amely az állam egyik leginkább elárasztott területe, és amelynek nagy részét a vizek elszigetelték. 

Csütörtökön a mentők sikeresen átemelték a lovat egy felfújható tutajra, hogy biztonságos helyre vigyék, egy kis reményt adva ezzel az árvízzel sújtott régiónak. Megmentését élőben közvetítette a televízió.

A tűzoltók és az állatorvosok felmásztak a részben víz alá süllyedt tetőre, elaltatták és így a mozgásképtelenné vált lovat egy felfújható tutajra tették. A műveletben négy segédhajó vett részt, tűzoltók, katonák és más önkéntesek részvételével.

Az állatot legyengült állapotban találtuk"– idézte Tiago Franco százados, a mentést irányító Sao Paulo-i tűzoltó az állam biztonsági titkársága közleményében.

A csapdába esett ló csak egy a sok állat közül, amelyeket az elmúlt napokban igyekeztek megmenteni.

Állatvédő csoportok és önkéntesek a közösségi médiában osztanak meg képeket nehéz mentésekről és szívmelengető jelenetekről, amikor házi kedvencek találkoznak gazdáikkal. Az egyik videó azt mutatja, ahogy egy férfi egy csónakban zokog, miközben átöleli négy kutyáját, miután a mentők visszamentek az otthonába, hogy megmentsék őket.

Múlt hét óta állítólag mintegy 10 ezer állatot mentettek már ki.

Legkevesebb 136 embert még mindig keresnek, és több mint 165 ezren költöztek ki elárasztott otthonaikból, ahonnan csónakokkal és helikopterekkel mentették ki őket.

Mintegy 400 települést sújtott a valaha volt legrosszabb természeti csapás Rio Grande do Sul állambanForrás: AFP/Carlos Fabal

Az előrejelzések szerint a következő napokban újabb esőzések várhatók, ezért félő, hogy tovább emelkedik a vízszint Porto Alegrében és a közeli városokban, ahol az utcák már folyókká változtak – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek