Videó: Vágtázó lovak törtek-zúztak félelmükben London belvárosában

Döbbenetes látványnak voltak szemtanúi a londoniak szerda reggel a belvárosban. Elszabadult lovak rohangáltak a forgalomban, miközben félelmükben törtek-zúztak. Az állatok majdnem tíz kilométeren keresztül vágtáztak, több embert megsebesítettek, és néhány járművet megrongáltak.

Mint kiderült, a brit hadsereg öt lova szabadult el, majd két órán keresztül vágtázott a városban. Egyiküket vér borította, feltehetően egy ütközés következtében. Miközben ugyanis a városközpontban vágtáztak, járműveknek rohantak, köztük egy emeletes busznak és egy taxinak.  

Forrás: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt

A lovak állítólag egy építkezésről kihallatszódott zaj miatt riadtak meg.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a mentősök egy illetőt elláttak a helyszínen, és négy embert kórházba szállítottak. Közülük három katona úgy sérült meg, hogy a lovon ült, és leesett a nyeregből. Ők a  júniusban megrendezésre kerülő királyi születésnapi felvonulás ceremoniális feladatokat ellátó katonaság tagjai, akik éppen a rendezvény próbáján vettek részt, amikor a lovak megriadtak.

Forrás: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt

Őket nem életveszélyes sérülések miatt kezelnek kórházban, a balesetben megsérült negyedik személy feltehetően egy civil kerékpáros. 

Forrás: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt

 A rendőrök elmondták, hogy a lovakat befogták és visszavitték a táborba, ahol állatorvos látta el őket – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek