Végzetes tragédiába torkollott a német fiatal spanyolországi nyaralása az első napon

Életét vesztette egy 24 éves német turista, nem sokkal azután, hogy megérkezett nyaralása helyszínére. Ő az idei nyári szezon első halálos áldozata. Egy németországi újság szerint a férfi a mélybe zuhant az erkélyéről a Playa de Palmában található Timor szállodában, néhány órával azután, hogy nyaralni érkezett.

A szállodai erkélyek között átmászni életveszélyes - ezt próbálják megértetni a spanyolok a turistákkal. Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Creativemarc

Helyi jelentések szerint nem tudták újraéleszteni a férfit, a helyszínen meghalt. A turista hazatérve az esti szórakozásból, ráébredt, hogy kizárta magát a szobájából, és hajnali 3 körül megpróbált átmászni a hotel egyik erkélyéről a sajátjára, amikor lezuhant - írja a birminghammail.co.uk.

A múlt hónapban egy brit turista az életéért küzdött hasonló okok miatt Magaluf nyaralóhelyen, ezért a spanyol hatóságok figyelmeztetik a nyaralókat a vakmerőség veszélyeire. 

Spanyolországban balkonozásnak nevezik azt az életveszélyes műveletet, amikor külföldi turisták szálláshelyük erkélyéről az úszómedencébe ugranak, vagy az egyik erkélyről a másikra átmásznak. 2010-ben Spanyolországban hat haláleset és 11 sérülés történt az erkélyről való leesés során, amelyeket a spanyol sajtó balkonozásként aposztrofált.

A spanyol statisztikák szerint a legtöbb áldozat fiatal brit vagy német turista volt, alacsonyabb vagy magasabb véralkoholszinttel. Magaluf település intézkedést hozott, hogy szabályozza az alkoholfogyasztást a meggondolatlan viselkedés megelőzésre érdekében. Emellett súlyos, 750 és 1500 euró közötti bírságot is bevezetett az erkélyezés gyakorlatáért.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek