Verona erkélye után Párizs fala is egyre népszerűbb célpontja a szerelmeseknek

Travelo Kisokos sorozatunk következő érdekességét Párizsban találhatjuk meg. A szerelemfal, vagy "I love You Wall", illetve francia nevén a Le mur des je t'aime a főváros egy bájos terének, a Jehan-Rictus térnek az egyik tűzfalán kapott helyet. 

Le mur des je t'aime a Montmartre negyedbenForrás: Shutterstock.com / Marina Datsenko

A köztéri alkotást két művész, Frédéric Baron és Claire Kito készítették el, hogy létrehozzanak vele egy könnyen megtalálható randevú helyszínt, és emléket állítsanak az örök szerelemnek. A falat 612 mázas kőporcelánból készült kültéri csempe borítja, melyeken 311 különböző nyelven olvasható az, hogy szeretlek.

A két művész eredetileg csak szórakozásból gyűjtötte jegyzetfüzetbe az "I love You" formáit, de aztán odáig jutottak a projekttel, hogy már a különböző nagykövetségeknél és saját szomszédaiknál is kopogtattak, nem hagyták az internetre a munkát. Így gyűjtötték össze a csepékre írt 311 "szeretleket".  

Megtaláljátok hol van felírva magyarul?Forrás: Shutterstock.com/SITANG K

A fal ma már turistalátványosság, de a helyi párok, szerelemre áhítozók, és a jubileumot ünneplők is szívesen időznek el itt egy kicsit, és persze a portréfotósoknak is jó téma. Mivel a fal egy zárt parknak a része, ezért hétfőtől péntekig látogatható, a legfrissebb információk szerint reggel 8-tól. Ha szeretnétek felkeresni, a legközelebbi metrómegálló az Abbesses megálló, ahonnan odasétálhattok.(Forrás: Atlasobscura.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek