Nyolcvan nap alatt négy kontinensen száguld át az új luxusvonat

Jövőre vadonatúj, világkörüli luxus vonatút indul útjára a kanadai Sziklás-hegységtől egészen a malajziai dzsungelig, mindössze 80 nap alatt 

A Railbookers világkörüli vonatútja 80 nap alatt 4 kontinenst szel át.Forrás: Facebook/Railbookers

A Railbookers nemrég jelentette be világkörüli luxus vonatútját, amely jövő év augusztusában indul. A közel 3 hónapos utazás négy kontinens 13 országát szeli át. A világ legfényűzőbb vonatain az utazók privát kabinokban utazhatnak, miközben lenyűgöző természeti tájakat, az UNESCO Világörökség részét képező helyszíneket és 20 mesés várost láthatnak. 

A Rocky Mountaineer vonat Vancouverből indul, majd három napon keresztül áthalad a kanadai Sziklás-hegységen, keresztül a Lake Louise és a Banff Nemzeti Parkon. Ezután Edinburgh következik, ahonnan egy hetes túra indul a Belmond Royal Scotsman fedélzetén. A Velence Simplon-Orient-Express Párizsból Velencébe közlekedik, majd az utazók a Maharajas Expresszen töltött hat éjszakának köszönhetően – ami Delhiből Mumbaiba tart – megtekinthetik a Taj Mahalt is.

Az Isztambulból induló Golden Eagle Duna Expressz négy éjszaka alatt Bulgárián, Románián keresztül érkezik meg Magyarországra, végül a Rovos Rail fedélzetén juthatnak el három nap alatt Pretoriából Fokvárosba.

Innen repülőgéppel utazhatnak Szingapúrba, ahol az utasok még eltölthetnek pár éjszakát az újonnan induló Eastern and Oriental Expresszen. 

A Railbookers szervezői elmondták, hogy az utazást úgy tervezték meg, hogy megfeleljenek a luxus vasúti utazások növekvő igényeinek, és ezzel szeretnék hangsúlyozni a lassú utazás örömét. Nos, a csodálatos utazásnak elég borsos ára van.

A teljes három hónapos útvonalra szóló jegy 90 099 fonttól  kezdődik (kb 39 millió forint).

Bár ez magában foglalja a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét – írják a trizmus.com a timeout.com cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek