Ezekben az európai országokban most terrortámadásokra figyelmeztetnek

Az Egyesült Államok szigorította a Németországba történő utazásra vonatkozó biztonsági ajánlásait. Németországban mostantól 2-es biztonsági fokozat van érvényben, ami azt jelenti, hogy az utazóknak fokozott óvatossággal kell eljárniuk. A külügyminisztérium honlapja lehetséges terrortámadásokra figyelmeztet.

Berlin látképeForrás: Shutterstock/Mistervlad

A terroristák különösen a nevezetességeket és a közlekedési csomópontokat, például a vasútállomásokat és a repülőtereket választanák célpontként. Ugyanakkor a bevásárlóközpontok és piacok, valamint a kormányzati intézmények is olyan helyek, amelyeket óvatosan kell felkeresni – írja a reisereporter.de.

Terrorista csoportok továbbra is terveznek támadásokat Németországban" – áll a honlapon. Az USA azt is tanácsolja az utazóknak, hogy kövessék a híreket, és ha kétségeik vannak, gondolják át az utazást. Németország mellett Dánia, Olaszország és Franciaország is 2-es szintű figyelmeztetésben részesül. A legmagasabb, 4-es fokozaton az utazóknak határozottan azt tanácsolják, hogy ne utazzanak.

A Charlottenburg kastély Berlin egyik nevezetességeForrás: Shutterstock/Zbigniew Guzowski

Kanada a szélsőjobboldali szélsőségesekre figyelmeztet

Nem az USA az egyetlen ország, amely figyelmeztetést adott ki a németországi látogatásokkal kapcsolatban: Kanada is figyelmezteti állampolgárait a terrortámadások veszélyére. „A jobboldali szélsőségesek bűncselekményeket követnek el etnikai, vallási vagy politikai kisebbségek tagjai ellen" – áll a kanadai kormány honlapján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek