Bebizonyosodott, hogy megölték a három fiatal turistát Mexikóban

A mexikói hatóságok vasárnap közölték, hogy megtalálták az eltűnt amerikai és ausztrál turistákat. A fiatal férfiak „életük nagy útjára" érkeztek, végül a fejlövésekkel teli holttestüket egy kútba dobva találták meg.

Ensenada vonzó turisztikai célpont lehet, de nem veszélytelen odamenniForrás: Shutterstock/Kirk Fisher

Az amerikai Jack Carter Rhoad és az ausztrál testvérek, Jake és Callum Robinson hozzátartozói genetikai vizsgálatok elvégzése nélkül azonosították a holttesteket. Három mexikói állampolgárt, akiket korábban az eltűnésükkel kapcsolatban kihallgattak, emberrablás gyanújával letartóztattak – közölte vasárnap a mexikói Baja California állam főügyészsége.

A három barát szörfözni és kempingezni érkezett Ensenada város közelébe, amikor április 29-én eltűntek.

A szörfösöket valószínűleg egy járműrablási kísérlet során támadhatták meg – közölték a hatóságok az előzetes vizsgálatokra hivatkozva. A mexikói Baja Kalifornia államban nagy számban fordulnak elő a drogkartellek által elkövetett erőszakos cselekmények, de ritkák az olyan kiemelt turisztikai területeken, mint Ensenada – írja a CNN. 

Egy kiégett fehér pickupot találtak egy farmon Santo Tomasban, mintegy 40 mérföldre a holttestek megtalálásának helyszínétől – mondta egy helyi rendőrségi forrás a CNN-nek. Megerősítették, hogy a jármű ugyanaz, amelyről Callum Robinson egy héttel a trió eltűnése előtt posztolt képet az Instagramon.

A 30 éves orvos, Jake Robinson és testvére Callum, aki az ausztrál lacrosse válogatott tagja volt, körülbelül két hete hagyták el Ausztráliát, hogy együtt induljanak „életük nagy útjára". Jake és Callum csodálatos emberek voltak. Nagyon szeretjük őket, és ez a borzalmas hír összetöri a szívünket" – nyilatkozták a testvérek szülei a CNN-hez tartozó Seven Newsnak.

Miközben Mexikó egyes részei elismert turisztikai célpontok, az erőszakos bűncselekmények, köztük az emberrablások és az emberkereskedelem az ország más részein, különösen a határ menti területeken óriási problémát jelentenek. Mexikóban a gyilkosságok aránya a legmagasabbak között van a világon, és több mint 100 000 embert eltűntként tartanak nyilván az országban.

Nem Jack, Callum és Jake voltak az első szörfösök, akik nem tértek vissza élve a hazájukba. 2015-ben Dean Lucas és Adam Coleman ausztrál szörfösök holttestét egy kiégett furgonban találták meg Sinaloa államban. A hatóságok szerint piti drogkereskedők ölték meg őket, akik autósokat raboltak ki.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek