Vízbe esett egy luxus tengerjáróról, majd több mint 15 órát töltött egy férfi a Mexikói-öbölben

Nem sokkal azután, hogy a Carnival Valor elhajózott New Orleansból hálaadás napján, egy férfi elindult a bárból, hogy a mellékhelyiséget használja, majd egyszerűen nyoma veszett – adta hírül a CNN.

A férfi a Carnival Valor tengerjáró fedélzetéről esett a tengerbeForrás: Shutterstock/Ihor Koptilin

Csodával határos módon megmenekült az a 28 éves férfi, aki a tengerbe esett a luxus tengerjáró fedélzetéről, majd több mint 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében. A férfi az egyik fedélzeti bárban tartózkodott testvérével, majd kiment a mosdóba, de órákkal később sem tért vissza. A bátyja elindult megkeresni, de sehol sem találta, majd értesítette a hajó biztonsági szolgálatát, akik azonnal elkezdték átvizsgálni a hajót. Miután a hajó kikötött, és az eltűnt férfi még mindig nem került elő, a hajótársaság hívta a parti őrséget, majd visszafordultak az útvonalon, hogy megkeressék.

A férfit légi és tengeri mentőcsapatok is keresték, amikor 15 óra elteltével végre megpillantották mintegy 30 kilométerre a louisianai partoktól. A jelentés szerint állapota stabil volt. "Hipotermia, sokk, kiszáradás jelei mutatkoztak rajta, de tudott járni és kommunikálni. Valójában nem adott egyértelmű utalást arra, hogy miért és pontosan mikor eshetett ki a hajó fedélzetéről" - mondta Seth Gross, a parti őrség hadnagya. "Az a tény, hogy a férfi képes volt a víz felszínén tartani magát ilyen hosszú ideig, ez egyszerűen valami olyan dolog, amit nem lehet magától értetődőnek venni, és csak a csodának köszönhető, hogy túlélte az éjszakát a tengeren és megmenekült. Ez a leghosszabb idő, amiről eddigi pályafutásom során valaha hallottam, és a szerencsés kimenetel azt mutatja, hogy az élni akarás olyan dolog, amit minden kutatási és mentési ügyben számításba kell venni". - tette hozzá a hadnagy. A férfit jelenleg is kórházban ápolják.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek