Megnyitják a turisták előtt a híres mexikói maja romváros eddig elzárt részét

Hamarosan látogatható lesz a mexikói Yucatán-félszigeten fekvő maja romváros, Chichén Itzá eddig a turisták előtt elzárt része - közölte hétfőn Diego Prieto, az Országos Antropológiai és Történeti Intézet (INAH) igazgatója.

A maja romváros a turisták egyik fő úti célja, de eddig nem minden része volt bejárhatóForrás: AFP/Daniel Slim

Az úgynevezett Chichén Viejó (Chichén óvárosa) szeptember 2-tól lesz látogatható. Ez az UNESCO világörökségi listáján szereplő romváros legrégibb része. A szóban forgó 14 500 négyzetméteres terület délnyugatra található a romváros mai központjától.

Lenyűgöző, ősi épületek között lehet nézelődniForrás: Only France via AFP/ANTOINE LORGNIER/ ONLYWORLD.NET/Antoine Lorgnier

Az INAH szerint Chichén Viejóban élt egykor a városi elit. Az ottani palotában találták a legkorábbi, Krisztus utáni 600 és 850 közötti régészeti leleteket.

"A ma ismert monumentális létesítmény egyfajta elődvárosáról van szó" - mondta Prieto. Hozzátette, hogy a megnyitásra kerülő új rész 25 épületet foglal magába. Ezek között lakóépületek, kis templomok és közigazgatási épületek is vannak. Régészek több mint 30 éven át dolgoztak a helyszínen, amelyet ezért lezártak a látogatók előtt.

Forrás: MTI.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek