Magyar fotós készített bravúros képeket az Etna füstölgő krátere felett

Az Etna Európa legaktívabb vulkánja, mely 2013 óta folyamatosan működik, tavaly sem hazudtolta meg önmagát. Nyáron több tízezer utazó járatát törölték Szicília legforgalmasabb repülőterén, Catániában, miután a hamucsóvája akadályozta a repülési viszonyokat. Télen pedig látványosan tört ki, lávát lövellve ki magából a téli tájra. A hónap elején pedig érdekes felvételt mutattunk arról, ahogy szabályos fehér gyűrűket pöfékel ki magából. Most újabb, rendkívüli fotókat láthatunk ezúttal az Etna főkráteréről egy magyar fotós, Ötvös Sándor közösségi oldalán. 

„A terv az volt, hogy 2500 méteres magasságig, a La Montagnola kráterig felvonóval kapaszkodunk a tetejére, majd az időjárás függvényében tovább haladunk és a főkrátert minél jobban megközelítjük. Az erős széllökések és a csepegő eső ellenére, a 2900 méteres magasságban található egyik mellékkráterig jutottunk, ahonnan már jól látszott a csúcs.

Forrás: Ötvös Sándor fotói/Facebook

A drónom természetesen nálam volt, és a túravezetőnktől engedélyt kaptam a repülésre, így az erős szél ellenére felszálltam.

Forrás: Ötvös Sándor fotói/Facebook

Nem mindennapi élmény volt, ahogy a drón kameráján keresztül láthatóvá vált a füstölgő főkráter, a beomlott belső részekkel és az élénk sárga kénlerakódással együtt. Mutatom a felvételeket!" – írja Facebook-bejegyzésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek