Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

Kritikus állapotba került egy brit turista, miután egy cápa megtámadta. A 64 éves Peter Smith a karibi Tobagóban nyaralt, amikor a Turtle Beachen mindössze 10 méterre a parttól egy bikacápa lecsapott rá. A férfit most a Scarboroughi Általános Kórházban ápolják, miután súlyos sérüléseket szenvedett a combján, a kezén és a hasán – írja a ladible.com.

A Karib-térségben fekvő tobagói Turtle Beach bár paradicsominak látszik, a tenger veszélyeket rejtForrás: robertharding via AFP/Robert Harding Productions/Robert Harding Productions

A szemtanúk szerint Smith csak derékig érő vízben úszkált a Starfish Hotel közelében, amikor április 26-án, pénteken reggel 9 óra után támadás érte. A hatóságok a sziget északnyugati partjainál lévő strandok azonnali lezárása mellett döntöttek, miután a szemtanúk azt állították, hogy egy 3 méteres bikacápa ragadta meg a férfit.

A Shark Guardian a Facebookon ezt írta: „Tegnap (2024. április 26-án) egy brit állampolgár egy nem végzetes cápatalálkozás áldozata lett, miközben Tobagóban nyaralt. Az ilyen incidensek bár lehangolóak, rendkívül ritkák, gyakran emberi tévedésből vagy téves megítélésből erednek.

Az esetet követően a halászoknak 10 000 trinidadi és tobagói dolláros (kb. 530 ezer forint) jutalmat ígértek az állat elfogásáért cserébe, ezt azonban a hatóságok később visszavonták, mert zűrzavar támadt a jutalom körül.

Halászok a Turtle BeachenForrás: robertharding via AFP/Robert Harding Productions/Robert Harding Productions

Eközben egy természetvédelmi csoport a jutalom veszélyeiről beszélt, és kifejtette, hogy annak súlyos következményei lehetnek. "Tekintettel arra, hogy a cápák már most is jelentős fenyegetésekkel néznek szembe, és a becslések szerint évente 100 millió egyed pusztul el, az ilyen akciók tovább veszélyeztethetik túlélésüket" – állítja.

A külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy támogatják a megsérült brit férfi családját Tobagóban, és kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek