Videó: Egy cápa arcon harapott egy szörföst a floridai tengerparton

Helyi jelentések szerint kedden reggel 8 óra előtt érte a cápatámadás a 38 éves dél-karolinai szörföst a floridai New Smyrna Beach-en – ahol egyébként a legtöbb cápaharapás történik a környéken. Az arcán sérült férfit a Halifax Health traumatológiai központjába szállították, de estére már ki is engedték – írja a New York Post. 

A floridai New Smyrna Beach, ahol a legtöbb cápatámadástörténik a környékenForrás: Cultura Creative via AFP/Kevin C Moore

Ron Robinson veterán szörfös elmondta, hogy nem sokkal azután érkezett a strand bejáratához, hogy a férfit mentőautóval elszállították. Elmondása szerint annyit megtudott, a sérültet az arcának jobb oldalán, a füle és a szeme közötti részen harapta meg az állat, miután egy hullámot meglovagolva leugrott a deszkájáról. A hírcsatornák is beszámoltak a balesetről.

"10 alkalomból kilencszer ez azért van, mert beleesnek a sekély vízbe, és megijesztik a cápát, így ez egy reakcióharapás" - mondta Robinson.

A helyszínről készült légi felvételek a nap folyamán felfedték, hogy több cápa lapult a vízben a móló közelében, ahogyan több szörfös is volt a környéken.

A helyiek és a szakértők egyaránt egyetértenek abban, hogy a legtöbb cápaharapás annak az eredménye, hogy a cápák összetévesztik a vízben lévőket a halakkal.
Volusia megyében a legtöbb cápaharapás nem életveszélyes, és bár ebben az évben hét cápaharapás történt a megyében, a közelmúltban nem volt halálos áldozat – jelentette az állomás. Egy biztos: a cápák nem tartják távol a helyi szörfösöket a víztől, ahogy az a fenti videón is látszik, mely nem sokkal a támadás után történt.

(Borítófotó: AFP/Jerome Brouillet - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek