Szokatlan: Egy négyméteres fehér cápa pusztult el a strandolók lábai előtt

Egy 4 méteres cápát láttak hétfőn az ausztrál Új-Dél-Wales északi partja közelében úszni Tweed Coast-nál A vízimentők nyomon követték előrehaladását egyészen addíg, amíg a partra került. A nőstény cápa a parton csapkodott, így hamarosan a hatóságok is megjelentek, írja a Guardian.

Nagy fehér cápa úszott ki qa partra az ausztrál strandon -  illusztrációForrás: Hermanus Backpackers/Wikipedia

A Gold Coast-i Sea World állatorvos csapata a helyszínen elaltatta a szenvedő cápát, majd a tetemet buldózer segítségével eltávolították a strandról.

Úgy tűnik, hogy a cápának komoly egészségügyi problémái lehettek, mivel a sekély területek ilyen közeli megközelítése nem jellemző a fajra" - mondta a Sea World szóvivője.

"Nem voltak szokatlan nyomok a cápán", de az NSW halászati minisztériuma boncolást fog végezni, hogy megpróbálja azonosítani a partra vetődés okát, tette hozzá a szóvivő.

Míg cápákat észleltek már a Kingscliff strand körüli vizekben, a parton még sosem láttak egyetlen példányt sem. 

„Észrevettem, hogy egy meglehetősen nagy cápa körbeúszik egy szörföst, közvetlenül a szörfklub előtt a part közelében. Mivel a sekély vízben volt, jól lehetett látni, és azt is, ahogyan az uszonyai kilógnak a vízből. A klubnál eltöltött 35 évem alatt még sosem láttam ehhez foghatót. Sokkoló volt" - mondta Greg Swift, a helyi szörfklub igazgatója.

Swift elmondása szerint 60-70 ember állta körül a partra vetődött cápát, szívesen segítettek volna, ha tudnak, és sokan megjegyezték, hogy nagyon szomorú így látni ezt a fenséges lényt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek