Halálos cápatámadás áldozata lett egy szörfös a népszerű ausztrál strandon

Egy cápatámadás után eltűnt szörfös holttestét keresik a Streaky Bay közelében Dél-Ausztráliában.
A rendőrség szerint az 55 éves férfiról úgy vélik, hogy halálos cápatámadás áldozata lett, bár a holttestét még nem találták meg – írja a TheGuardian.

A szemtanúk látták, amint a cápa széttépi a szörföst - illusztráció

Forrás: Shutterstock/Willyam Bradberry

A rendőrség kedd reggel azt közölte, hogy egy férfi súlyosan megsérült egy cápatámadásban az Eyre-félszigeten lévő Streaky Bay közelében. A mentők megkezdték az eltűnt személy felkutatását, majd délután azt mondták, hogy a férfi holttestét még nem találták meg.

Az Advertiser című napilap beszámolója szerint a szemtanúk látták, amint egy 4 méteres cápa széttép egy szörföst a tengerben.

A szemtanúk azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve keresni kezdték az áldozatot, de csak a szörfdeszkájára bukkantak rá. A támadás alig egy hónappal azután történt, hogy a 64 éves Pamela Cook súlyos lábsérülést szenvedett, amikor megharapta egy cápa szintén, Ausztráliában.

Idén már történt egy halálos cápatámadás: egy 46 éves szörfös életét vesztette az Eyre-félszigeten található Walkers Rocknál, amikor egy cápa megtámadta. Az ausztrál cápaesemények adatbázisa szerint eddig összesen 22 halálos cápatámadást regisztráltak Dél-Ausztráliában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek