Videó: delfincsapat úszkál a Temzében, kamerát ragadtak az elképedt londoniak

A héten számos alkalommal észleltek delfineket a londoni Temzében. A meglepett londoniak videóra vették őket, ahogy a folyóban úszkálnak a kelet-londoni Canary Wharf közelében. A Thames Barrier mellett és a Greenwich-i folyóban is észrevették őket hétfőn – írja a The Standard.

Szerdán egy Rupanjana nevű lakos videót tett közzé X-en, amelyet a Canary Wharf közelében lévő lakásukból rögzített, és amelyen jól látható, ahogy a delfinek kiugranak a vízből. A rövid videóban legalább két delfin látható, amint ugyanabban a pillanatban áttörték a folyó felszínét – egyik kisebb, mint a másik.

Egy férfi arról számolt be, hogy körülbelül hat-nyolc delfint látott, amikor aznap hazatért a Canary Wharf edzőteremből. „Csak hármat-négyet sikerült videóra rögzítenem, de a kamerán kívül is kb. hat-nyolc egyedet láttam, ahogy mind egy csapatként összetapadva haladtak a Temze mentén a Tower Bridge felé" – mesélte.

A legnagyobb állatjóléti szervezet az Egyesült Királyságban (RSPCA) felszólította az embereket, hogy megfontoltan viselkedjenek az állatokkal.

„Nem szokatlan, hogy a delfinek bejutnak a kikötőkbe vagy folyókba, például a Temzébe, és köztudott, hogy a szárazföld belseje felé haladnak. Általában csak több élelmet keresnek, és utána újra kijutnak a tengerre. Arra kérjük a lakosságot, hogy tegyenek meg mindent, és viselkedjenek figyelmesen a delfinekkel. Fontos, hogy a zavarást a lehető legkisebbre csökkentsük, és maximalizáljuk annak esélyét, hogy saját erejükből térhessenek vissza a nyílt tengerre."

Élelemért úsztak fel a Temzén a delfinek - illusztrációForrás: Shutterstock/RAW-films

A British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) szóvivője hozzátette: „Tisztában voltunk a Temzében észlelt delfinekkel, és bár ez nem mindennapi jelenség, a delfinek és a barna delfinek általában táplálékot követve felmerészkednek a torkolatba, és eljutnak egészen messzire, mint a Canary Wharf, ahol ezen a héten látták őket."

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk,: a Londoni Zoológiai Társaság szerint a Temze hemzseg a vízi élőlényektől. 2021-ben a folyó első teljes „egészségügyi ellenőrzése" során a teljes folyó hosszán cápákat, csikóhalakat, osztrigákat és fókákat is találtak a vízben. A Temzében több mint 115 halfaj, 92 madárfaj él, és közel 600 hektárnyi sósmocsár található benne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek