Ez lehet Görögország legfotogénebb szigete

Holdhoz hasonlatos táj, homokos strandok, gyönyörű tengeri barlangok és a valaha látott legkékebb vízzel csábítja Mílosz szigete a nyaralókat, a víz szerelmeseit és a gasztronómia iránt rajongókat. A sziget – ahol egy farmer 1820-ban rábukkant a híres Venus de Milo márványszoborra – lélegzetelállítóan romantikus, állítja a neves utazási magazin, a Travel and Leisure.

Ilyen kék színű strandok övezik a szigetetForrás: Hemis via AFP/SIMONI Marco / Hemis.fr/Simoni Marco / Hemis.Fr

Az elmúlt években az Instagramon híressé váltak a szél és a tenger által faragott, túlvilági tájai, és az egykor kevésbé ismert görög szigetet keresett, felkapott hellyé változtatták. Vulkáni eredete megmagyarázza a zord sziklákat és partvonalakat díszítő színek kaleidoszkópját. De a turizmust itt nem vették komolyan egészen a közelmúltig.

Túrahajó a sziget Kleftiko-öblébenForrás: robertharding via AFP/Nagy Melinda/Nagy Melinda

Ma az utazókat olyan természeti jelenségek vonzzák, mint a Kleftiko egykori kalózbarlang csontfehér sziklái és a sznorkelezéshez is ideális azúrkék vizű Sikia-tengeri barlang. Az utazók listája tetején két strand található: Papafragas és a holdszerű Sarakiniko. És ne feledkezzünk meg a hagyományos színes csónakházakról sem.

A Mandrakia kis halászfaluForrás: Hemis via AFP/SIMONI Marco / Hemis.fr/Simoni Marco / Hemis.Fr

"Milos azt a kulturális kapcsolatot kínálja, amelyet sok mai utazó keres" – mondta Mina Agnos, a T+L A-List tanácsadója és a Travelive alapítója. "Ideális azok számára, akik kultúrára, strandokra, ételekre, vitorlázásra és pihenésre összpontosító, laza nyaralásra vágynak. A gasztronómiai élmények, a szigettúrák és a hajóbérletek különösen népszerűek, de a korlátozott szállodai kapacitás miatt kulcsfontosságú a korai foglalás" – jegyzi meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek