Nászútra készülsz? Íme 5 csodás európai tipp, ha nem akarsz messzire menni!

Amikor a nászút szóba kerül, sokan az exkluzív üdülőhelyeket, mint például a Maldív-szigeteket vagy a Karib-tenger luxusvilláit képzelik el, pedig Európa is bővelkedik olyan varázslatos helyekben, amelyek tökéletes romantikus menedéket kínálnak a friss házasoknak. Bár a híres városok mindig vonzóak, érdemes elmerülni a kevésbé felkapott európai gyöngyszemekben is, ahol kevesebb turista és több intimitás várja az újdonsült házasokat. Íme néhány kiváló úti cél, amelyeket garantáltan imádni fogtok a nászúton!

Amalfi-Part, Olaszország

Az Amalfi-part Olaszország egyik legromantikusabb és legszínesebb tája. A festői tengerparti falvak, mint Positano és Ravello mesés kilátást nyújtanak az azúrkék tengerre és a sziklás hegyekre. Az esti séták során felfedezhetitek a szűk utcácskákat, hangulatos kávézókat és családi éttermeket, ahol elmerülhettek az olasz konyha ízeiben, különlegességeiben. Ne hagyjátok ki az Amalfi-part jellegzetes sziklás öblét, ahol a tengerparti naplemente már csak hab ezen az amúgy is cukormázas tortán.

Amalfi-part, OlaszországForrás: Shutterstock/Proslgn

Párizs, Franciaország

Bár Párizs nem számít újdonságnak a nászutasok körében, mégis mindig képes meglepetéseket okozni. A város romantikája és eleganciája, a Szajna folyó partjának sétányai és a lenyűgöző műemlékek minden párt elbűvölnek. Ne hagyjátok ki a Louvre Múzeumot és a Montmartre negyedet, ahol a szűk sikátorok és a művészi hangulat elvarázsol titeket. Plusz egy ötlet azoknak a pároknak, akik imádják a meséket: látogassatok el Disneylandbe! 

Párizs, Eiffel-toronyForrás: Shutterstock/Catarina Belova

Santorini, Görögország

Santorini a görög szigetek egyik legszebb és legromantikusabb úti célja. A fehérre meszelt házak és a kék tetők azonnal meghozzák azt a bizonyos "Mamma mia" hangulatot. A naplemente Oia vagy Fíra városában a legszebb, szinte már túl romantikus, ami valljuk be, egy nászúton abszolút nem hátrány. Ne feledkezzetek meg az ízletes görög ételekről és a helyi borokról sem, hiszen azokkal tényleg feltehetitek a pontot az i-re!

Santorini, GörögországForrás: Shutterstock

Barcelona, Spanyolország

Barcelona a művészet és a kultúra városa, mely tökéletes helyszínt kínál egy romantikus nászúthoz. Fedezzetek fel együtt olyan látnivalókat, mint a Sagrada Familia, a Güell park és a La Rambla sétálóutca, vagy a csodás tengerpart. Amikor mi ott jártunk, a kedvenc részünk a La Boqueria Piac volt, ahol amellett, hogy elképesztő ételeket kóstolhattunk meg fantasztikus árakon, megtapasztalhattuk a barcelonai életérzést és nyüzsgést is. Plusz egy tipp, ha szeretitek az állatokat, az a L'Aquàrium de Barcelona, mi imádtuk! 

Güell park, BarcelonaForrás: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Hallstatt, Ausztria

A legközelebbi helyszínt hagytam utoljára, egy festői kis falut, amit én már fel is tettem a bakancslistánkra.
A gyönyörű tó, a magas hegyek és a jégvarázsból már ismert kis utcák tökéletes hangulatot biztosítanak az egész utazásotok alatt. Sétáljatok kéz a kézben az utcákon, melyeket hangulatos, virágos házak szegélyeznek, és élvezzétek a csodálatos panorámát. Ne hagyjátok ki a a Hallstatt felett tornyosuló Salzbergent (Sóhegyet) sem, ami a világ legrégebbi sóbányája. Mindez pedig picit több, mint 5 óra autóútra található. Megéri, igaz? 

Hallstatt, AusztriaForrás: Shutterstock/Olga Gavrilova

Ti melyiket írnátok be a nászutas terveitekbe?

Forrás: euronews.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek