Nyolc gyönyörű afrikai paradicsomi sziget, amelyekről a legtöbb turista nem tud

Azok számára, akik szeretnék elkerülni a tömeget és felfedezni egy csodálatos, érintetlennek tűnő új helyet, Afrika büszkélkedhet néhány varázslatos szigettel, amelyeken fantasztikus strandok, egyedülálló vadvilág és csodálatos szabadtéri kalandok várják az utazókat a szárazföldön és a tengeren egyaránt.

A Nosy Be Madagaszkár kevésbé ismert ékköveForrás: Alessandro Pierpaoli/Shutterstock

Nosy Be (Madagaszkár)

Nosy Be a madagaszkári nyelven Nagy szigetet jelent. Ami több mint ironikus, ha rájössz, hogy a szomszédos Madagaszkárhoz képest ez egy aprócska sziget. A paradicsomi sziget azonban nagyot mutat, ha a természetről van szó.

A sziget déli oldalán található Lokobe Természeti Rezervátum egy ősi esőerdőt és a benne élő különleges élőlényeket őriz, mint például a türkizkék színű párduc kaméleon, a madagaszkári bagoly, vagy a veszélyeztetett fekete maki és az apró egérmaki. A park felfedezésének legjobb módja, ha kenuval vágunk neki egy helyi vezetővel.

A sziget meleg, trópusi vizében a Nosy Tanikely Tengeri Park és 20 másik lenyűgöző merülőhely várja a látogatókat, ahol lehetőségük van együtt úszni a cetcápákkal, amelyek októberben és novemberben vonulnak át a területen.

Nosy Be szinte valamennyi szállodája a nyugati part fehér homokos partján fekszik, így minden napszakban elképszetű látvány tárul a szemünk elé a szállodaablakból.

Megközelítés: Nosy Be-t a térségen kívülről a legkönnyebben az Ethiopian Airways légitársaság négyórás, megállás nélküli járatával lehet elérni Addisz-Ababából.

Bazaruto elképesztő homokos tengerparttal rendelkezikForrás:Felix Lipov/Shutterstock

Bazaruto (Mozambik)

Az Ilha do Bazaruto, az azonos nevű, öt szigetből álló trópusi szigetcsoport legnagyobb szigete. A szigetcsoport Mozambiknál az Indiai-óceáni partjainál terül el, és magasra törő homokdűnéiről, vadregényes strandjairól és előkelő üdülőhelyeiről híres.

A Shellfish Bay Kelet-Afrika egyik leglátványosabb strandja, egy 100 méteres dűnék által keretezett fehér homokos csoda.

A Bazaruto Archipelago Nemzeti Park sarokköveként a sziget az őshonos vadvilág széles skálájának ad otthont. Például a part menti dűnék szélárnyékos oldalán található édesvízi lagúnákat látogató krokodiloktól és madaraktól kezdve az ötféle tengeri teknősig, Kelet-Afrika legnagyobb dugongpopulációjáig, valamint olyan ritka tengeri fajokig, mint az orrszarvú rája.

A szigeten kikapcsolódás gyanánt búvárkodhatunk, vitorlázhatunk, részt vehetünk szafarin vagy homokdeszkázhatunk a dűnéken.

Megközelítés: Johannesburgból 90 perces nonstop repülőjárat az Airlink légitársasággal Vilanculosba, majd egyórás hajós transzfer.

Lamuban különleges atmoszféra uralkodikForrás:Jen Watson/Shutterstock

Lamu (Kenya)

A szuahéli kultúra fennmaradt és virágzik ezen a Kenya északkeleti partjainál fekvő szigeten. A háromszög alakú vitorlákkal zsúfolt vízparton Lamu városa hangos az új fahajókat építő kézművesek hangjától és az ősi mecsetekből felhangzó müezzin hívásától.

A város fő látnivalói egy kicsi, de érdekes múzeum és egy ősi erőd, de a látogatók félórás hajókirándulást is szervezhetnek a közeli Manda-szigeten található, 15. századi Takwa romjainak felfedezésére. Ez a sziget is szemet gyönyörködtető stranddal rendelkezik.

Megközelítés: Malindiből háromórás buszozás Mokowe-ba, majd egy rövid vízi taxi Lamu városába; vagy 80 perces repülőút Nairobiból a JamboJet járatával.

Fogo egy hamisítatlan vulkáni szigetForrás:Daboost/Shutterstock

Fogo (Zöld-foki Köztársaság)

Fekete homokos strandok, a felszínre törő láva alakította tájak és egy hírhedt aktív vulkán különböztetik meg a szigetet a Nyugat-Afrika partjainál fekvő szomszédaitól.

A partok fölé több mint 2800 méter magasan emelkedő Pico do Fogo 30 alkalommal tört ki a 15. század óta. A 7,8 km-es túrához helyi vezető ajánlott.

Az UNESCO világörökségi címre jelölt São Filipe macskaköves utcáival, élénk színű sobrado házaival a Zöld-foki szigetek egyik legrégebbi és legjobban megőrzött portugál gyarmati városa.

Megközelítés: Félórás repülőút Praiából a Cabo Verde Airlines járatával.

Réunion is egy paradicsomi szigetForrás: Serenity-H/Shutterstock

Réunion (francia tengerentúli terület)

Réunion 1638 óta francia terület, ami az Indiai-óceán déli részén, Madagaszkártól mintegy 680 km-re keletre, Mauritiustól nem messze fekszik. A kókuszpálmákkal, cukornádföldekkel és kreol dialektussal rendelkező sziget inkább hasonlít a francia Karib-tengerre, mint Afrikára.

A szigetet több mint 30 kilométer hosszú strandok szegélyezik, a népszerű városi strandoktól kezdve a fehér homokos Plage de L'Hermitage-ig és a csendesebb, fekete homokos Plage de l'Etang Sale-ig.
A zord vulkanikus hegyvidéket számos túraútvonalon lehet felfedezni, míg a tengerparton Saint-Denis és más városok kiváló francia konyhát, élő kreol zenét és elegáns óceánparti szállodákat kínálnak.

Megközelítés: Négy légitársaság kínál nonstop járatot (11-12 óra) Párizs Orly repülőteréről Réunionra. További járatok indulnak Johannesburgból, Mauritiusról és Antananarivóból is.

Kilátás a Nílusra és az Aswan Botanikus kertreForrás: erichon/Shutterstock.

Elephantine (Egyiptom)

A Nílus közepén, Asszuánnál emelkedik ez a hosszúkás sziget, amely állítólag arról kapta a nevét, hogy elefántcsont alakú. Annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben modern szállodák és éttermek jelentek meg, Elephantine nagy része még mindig úgy néz ki, mint a vidéki Egyiptom.

Az i. e. 3200 körülről származó romos templomok a sziget fáraókori jelentőségét tükrözik. Az Animalia Múzeum egy hagyományos núbiai stílusú házban található, és betekintést nyújt Elephantine történelmébe.

A legmenőbb dolog Elephantine-ban mégis az, ha egy vízparti kávézóban, egy vendégház erkélyén üldögélve nézheted, ahogy a fából készült vitorlások siklanak a Níluson, a folyó túlpartján pedig Asszuán egzotikus sziluettjében gyönyörködhetsz.

Megközelítés: Felucca vagy komp Asszuán vízpartjáról az Egypt Air belföldi járatát követően.

Ezekre a varázslatos szigetekre kizárólag hajóval lehet eljutniForrás: Anton_Ivanov/Shutterstock

Bijagós-szigetek (Bissau-Guinea)

A 88 szigetből álló Bijagós még mindig nagyrészt felfedezetlen a világjáró tömegek számára. Az érintetlen mangroveerdők, a mocsárrétek, a szavannák, a trópusi erdők és a meglepően változatos állatvilág miatt 1995-ben az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánította a szigetcsoportot. Bijagós minden komoly madarász bakancslistáján szerepel.

Az éjszakai szálláslehetőségek ritkák és nagyrészt az Ilha de Bubaque-ra korlátozódnak, ahol szerény szálláshelyek várják az Afrika távoli, külső peremén partot érő utazókat.

Megközelítés: Ha nem tengerjáró hajón utazik, az egyetlen út a vízi úton vezet Bissau városából, ami hajótól függően 90 perctől hat óráig tarthat.


(Forrás: cnn.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek