Videóra vették a látogatókat, amint elpusztítják az ősi sziklaalakzatokat

A Las Vegas-hoz közeli Mead-tónál fekvő természetvédelmi terület két látogatóját videóra vették, amint ősi sziklaalakzatokat rongálnak. A parkőrök a lakosság segítségét kérik a gyanúsítottak azonosításához. A szövetségi védelem alatt álló, 140 millió éves képződmények károsodása visszafordíthatatlan.

A Mead-tó és környéke kedvelt turistacélpontForrás:Philip Bird LRPS CPAGB/Shutterstock

A férfiak a park Redstone Dune Trail nevű útja mentén magasodó, rozsdabarna színű sziklaalakzatokat mászták meg, majd széles homokkő lapokat löktek a földre – írja a cnn.

John Haynes, a park szóvivője „megdöbbentőnek" nevezte a pusztítást. Mi a fenéért teszik ezt ezzel a gyönyörű területtel? Ez az egyik kedvenc helyem a parkban, és ők ott fent egyszerűen tönkreteszik. Ezt nem értem" – mondta Haynes a CNN társszervezetének, a KVVU-nak.

A férfiakat vandalizmussal gyanúsítják, ha elkapják őket, börtönbüntetésre vagy nagy összegű pénzbírságra számíthatnak – mondta Haynes.

A park 1,5 millió hektárnyi területe lélegzetelállító hegyi kilátást, kanyonösvényeket és két létfontosságú víztározót foglal magában, amelyek átnyúlnak a nevadai és az arizonai határon. A Mead-tó víztározója alkalmas a vízi sportokra, ami évi 6 millió látogatót vonz, de a szárazság miatt a tó vízszintje az elmúlt években lecsökkent, és elsüllyedt csónakok, valamint több emberi maradvány került felszínre.

A park hatalmas mérete miatt a látogatók nagy szerepet játszanak a terület ellenőrzésében. Haynes arra biztatta őket, hogy bármilyen szokatlan tevékenységről készítsenek videót, és jelentsék a park dolgozóinak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek