Értékes gyémántot talált egy francia turista egy amerikai természetvédelmi parkban

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy egy 2,95 karátos aranybarna gyémántot fedezett fel egy hétéves gyerek Arkansasban. Most ugyanott egy jóval értékesebb gyémántdarabra bukkant egy francia turista- írja a cnn.

Julien Navas Franciaországból látogatott az Egyesült Államokba, hogy megnézze az elmúlt évtizedek első, a floridai Cape Canaveralból induló holdraszállási küldetését. Eközben útba ejtette a Gyémántok Krátere elnevezésű természetvédelmi területet, ahová rengetegen járnak szerencsét próbálni, hátha drágakőre bukkannak. Navas korábban keresett már máshol aranyat és ammonitkövületeket, ezért a park felkeltette az érdeklődését.

Forrás: Arkansas State Parks

Kilenc óra körül értem oda, és elkezdtem ásni. A megterhelő munka után délutánra már főként a föld felszínén keresgéltem" - nyilatkozta.

Navas szerencséjére a parkban napokkal azelőtt kiadós eső esett, ami lemosta a szennyeződést a kövekről és ásványokról" – magyarázta Waymon Cox, a park főfelügyelő-helyettese, aki szerint a terület legnagyobb gyémántjai közül sok megtalálható a felszínen.

Végül Navas a park látogatóközpontjába ment leleteivel, ahol közölték vele, hogy egy 7,46 karátos barna gyémántot talált. A közlemény szerint a kő mély csokoládébarna, lekerekített, mint egy márvány, és körülbelül akkora, mint egy kisebb gumicukor.

Forrás: Arkansas State Parks

Navas menyasszony után Carine Diamondnak nevezte el gyémántját, és azt tervezi, hogy a követ két részre vágatja, és egyiket a leendő menyasszonyának, a másikat pedig lányának ajándékozza.

A sajtóközlemény szerint a Carine Diamond a nyolcadik legnagyobb gyémánt, amelyet a Gyémántok Kráterében találtak, amióta 1972-ben természetvédelmi területté minősítették a helyszínt. A parklátogatók átlagosan naponta egy-két gyémántot találnak.

A drágakövek több száz millió évvel ezelőtt keletkeztek, mélyen a föld felszíne alatt. A geológusok rámutattak, hogy mintegy 100 millió évvel ezelőtt azonban egy vulkánkitörés a felszínre hozta az apró kis gyémántokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek