Ujjonghatnak a világhírű műemlékváros szerelmesei

A projektre nemzetközi versenypályázatot írtak ki, a győztest 23 nevező közül választották ki. A nyertes kivitelező egy olasz építésziroda, amely új gyalogos járdát épít az olasz főváros szívében, ami összeköti a római kori műemlékeket és fórumokat – írja az euronews.com.

Könnyebben jutunk majd el egyik műemléktől a másikigForrás: Attila Terbócs/wikipedia.org

A gyönyörű műemlékeket összekötő járda célja, hogy a látogatók minél közelebb mehessenek ezekhez az építészeti remekművekhez.

Roberto Gualtieri római főpolgármester kiemelte: „Célunk, hogy még hozzáférhetőbbé tegyük a római kori építészeti alkotásokat a turisták számára, és még látványosabban tudjuk bemutatni ezt a rendkívüli régészeti örökséget. Ezzel párhuzamosan célunk, hogy visszaadjuk a városnak ezeket a régészeti helyszíneket, hogy Róma mai lakói és a turisták egyaránt élvezhessék szépségeit. Azt szeretnénk, hogy ezek a csodálatos, lenyűgöző terek találkozási pontokká, randevúhelyszínekké, sétaterekké változzanak."

Az Colosseum látogatására is új szabályokat vezettek beForrás: Diliff, Wikipedia

Az európai turistacélpontokhoz hasonlóan Róma is küzd a több tízmillió turista okozta túlzsúfoltsággal, amelyet különböző intézkedésekkel igyekeznek orvosolni. Például a Colosseumnál bevezették a névre szóló belépőjegyeket a biztonság növelése és a túlzsúfoltság elkerülése érdekében. Csak előre meghatározott számú látogató léphet be az amfiteátrum belsejébe, amelyet az előre lefoglalható, névre szóló belépőjegy-rendszer működtetésével biztosítanak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek