Videó: Rendkívüli ókori leletet találtak Róma új luxusszállodája alatt

Róma központjában, egy luxusszálloda alagsorában leleplezték egy ókori római hely frissen felfedezett részét, ahol ingyen gabonát osztottak a rómaiaknak egészen a Krisztus utáni harmadik századig. A régészeti felügyelőség most már lehetségesnek tartja rendkívül megbízható módon rekonstruálni a Porticus Minucia megjelenését, ahogy ez még soha nem történt meg. Íme!

A Porticus Minucia Frumentaria egy részének feltárását és helyreállítását a római régészeti felügyelőség végezte. A régészek 2020 nyarán a Palazzo Lares Permarinit a Radisson Collection ötcsillagos szállodájává alakító felújítási munkálatai során tették a fontos felfedezést. Az épület a Via delle Botteghe Oscure úton található.

Az i.sz. első században épült Porticus Minucia Frumentaria egy hatalmas, oszlopsoros tér volt, amelyet arra terveztek, hogy ingyenes gabonát osszanak szét a munkásosztálybeli rómaiaknak.

"Róma mindig kínál meglepetéseket" – mondta Daniela Porro régészeti felügyelő kedden újságíróknak.
A mozaikok és dekoratív márványelemeket tartalmazó felfedezést bizonyos feltételek mellett a nagyközönség számára is hozzáférhetővé teszik a március 28-án hivatalosan megnyíló 86 szobás szálloda vendégeinek körében – írja a wantedinrome.com.

(Borítófotó: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek