Öt lenyűgözően szép tó, ami a természet ékköveként ragyog

A természet leglenyűgözőbb ajándékai közé tartoznak a festői tavak, melyek szépségükkel, színpompájukkal és misztikumukkal varázsolnak el. Ezek a tavak megtestesítik a természet végtelen alkotóerejét és kreativitását. Tartsatok velünk, hogy bemutassunk nektek néhány csodás állóvizet!

Melissani-barlang, Görögország

A görög Kefalónia szigetén található Melissani-barlang egy csodálatos, türkiz színű tavat rejt. A barlang egy része beszakadt, így létrejött egy óriási nyílás, amelyen keresztül a napfény besüt a barlangba, és  meseszerűen tükröződik a tó kristálytiszta vízében. 

Forrás: shutterstock

A Melissani-barlang nem csupán vizuális élményt nyújt, hanem misztikus légkört is áraszt, hiszen a hely számos görög mitológiai történet része. A barlang a nevét az ókori görög mitológiában Melissani nimfa után kapta, aki állítólag itt találkozott szerelmével, Daphnisszal. Legegyszerűbben autóval lehet eljutni a látványossághoz.

Hillier-tó, Ausztrália 

Nyugat-Ausztrália délnyugati partján, a Recherche-öbölben fekszik a Hillier-tó, ami rózsaszín vize miatt lett híres. Az intenzív színe nem mesterséges, hanem a tóban található egy mikroorganizmus, a Dunaliella salina, amely a magas sótartalom és a napfény hatására a víz színét rózsaszínné változtatja. A tó lenyűgöző látványa már messziről magára vonzza a figyelmet.

Forrás: Shutterstock/Matteo_It

A tóhoz közvetlenül nincs bejáratott útvonal. Mivel a tó a Middle Island nevű szigeten található, az eléréséhez repülőgép vagy hajó szükséges.

Crater Lake, Egyesült Államok

Az Oregon államban található Crater-tó egy vulkáni kráterben helyezkedik el – ahogy a neve is utal rá. A tó a környező hegyek olvadékvizeiből táplálkozik, és a körülötte elterülő erdős területtel együtt lenyűgöző látványt nyújt. Rendkívül mély, érintetlen és tiszta, ezért ideális hely a természet szerelmeseinek és az aktív kikapcsolódást keresőknek egyaránt.

Forrás: Shutterstock/Wollertz

A tóhoz rendezett út vezet, illetve kijelölt parkolóhelyek is rendelkezik, így – persze, ha már kijutottunk az Egyesült Állanokba – autóval a legegyszerűbb a megközelítése.

Vierwaldstätti-tó, Svájc

Svájc egyik legismertebb és legnépszerűbb tava, amely az ország központi részén, a svájci Alpok lábainál fekszik. A tó hatalmas mérete és változatos környezete miatt rendkívül vonzó célpont a turisták körében. Körbejárva a partjait lenyűgöző panorámában lehet részünk, miközben megcsodálhatjuk a kristálytiszta vizét, melyet a hegyekből lezúduló patakok és gleccserek táplálnak.

Forrás: Adrian Michael/Wikipedia

A tó körül számos lehetőség kínálkozik a vízi sportok kedvelőinek, valamint a túrázás és kerékpározás szerelmeseinek is. Ehhez a tóhoz több módon juthatunk el, de a legegyszerűbb, leggyorsabb a következő: repülővel Zürichbe, majd onnan vonattal, ami kb. egy órát vesz igénybe. 

Achensee, Ausztria

Az Achensee-t időnként a „Tirol óceánjának" is nevezik. Gleccserek faragták ki az Alpokból több mint 20 000 évvel ezelőtt. Ma smaragdzöld felületű kristálytiszta vizével várja a szabadvízi fürdőzés szerelmeseit. A festői hegyekkel és buja zöld rétekkel körülvett tó 929 méteres magasságban fekszik a tengerszint felett, átlagos vízhőmérséklete pedig 19 Celsius-fok.

Forrás: MarcoVen/Pixabay

Az úszás mellett számtalan más vízi sportolási lehetőséget is kínál, beleértve a szörfözést, a vitorlázást, az evezést, na meg a búvárkodást. Egy meglepő adat: a tó a legmélyebb részén nem kevesebb, mint 133 méter mély!  Az Achensee-tó autóval 45 perc alatt érhető el Innsbruckból. Ha vonattal érkeztek, Jenbach állomáson kell leszállni, innen egy ingyenes busszal, helyi gőzvasúttal, esetleg taxival közelíthetitek meg a tavat.

(Forrás: earthology365.com, Travelo)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek