Kastélyok, tavak és parkok szegélyezik az év kerékpárútját

Idén negyedik alkalommal hirdették meg az Év Kerékpárútja pályázatot, a amelyet ezúttal a Békéscsabáról induló Wenckheim-kerékpárút nyert meg.

A szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt is érinti az Év KerékpárútjaForrás: Shutterstock Airpixel - Drone imagery/Shutterstock

A kastélyokat, kastélyromokat, tavakat és parkokat is érintő Wenckheim-kerékpárút tavaly készült el. A 32 km-es túra során láthatjuk a gerlai, a pósteleki és szabadkígyósi Wenckheim-kastélyokat, a Jaminai bányatavaknál pedig madárles várja a természetszerető bringásokat.

Az Év Kerékpárútja versenyre idén 46 jelölés érkezett, ebből a szakmai zsűri 11 kerékpárutat juttatott be a döntőbe. Ezután a nagyközönségen volt a sor, és végül több mint 12 ezer szavazat érkezett a kerékpározás szerelmeseitől. A legtöbb voksot magasan a Wenckheim-kerékpárút kapta, és 2380 szavazattal nyerte meg az idei versenyt. A második helyezett a Veszprém-Márkó kerékpárút lett 1558 szavazattal, a harmadik pedig Göd-Szob kerékpárút 1278 szavazattal, írja a Turista Magazin.

2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz lett a nyertes, 2021-ben a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon vezető vonal volt a közönség kedvence, tavaly pedig a Deseda-tavat megkerülő kerékpárút kapta a legtöbb szavazatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek