Videó: Tériszonyosok kerüljék Európa új, legmagasabb tibeti függőhídját!

Olaszország zöld szívében, Umbriában található egy középkori, Sellano nevű apró falu, melynek történelmi központjában avatták fel a különleges hidat, mely 175 méter magasban ível a táj felett. A hossza minden bizonnyal nem kevésbé lenyűgöző, mely 517,5 méter, így több mint 1000 lépést kell megtenni (egészen pontosan 1023-at), hogy átérjünk a pompás konstrukció egyik pontjáról a másikra.  A szédületes séta körülbelül 30-45 percet vesz igénybe.

A híd az Appenninek egyik leglenyűgözőbb és legérintetlenebb területén vezet át a Vigi folyó völgye felett, és azért is különleges, hogy felfelé halad, mivel a két állomás között 68 méter magasságkülönbség van. Tériszonyosoknak azért is kerülendő, mert a lépcsőfokok között jelentős rés van, és ugyan a látogatók csak megfelelő felszereléssel kelhetnek át rajta, nyilvánvalóan jó adag bátorság és kalandvágy kell ahhoz, hogy valaki átkeljen rajta.

Igazi adrenalinbomba az umbriai régió szívébenForrás: ShutterstockBuffy1982

A híd nem mindenki számára nyitott: csak a minimum 120 cm magas, jó lelki és fizikai egészségnek, szédüléstől nem szenvedőket engedik átkelni. Aki viszont nekivág, gyönyörködhet a környező tájban, és a mérnöki munka összetettségében és szép szépségében.https://siviaggia.it/notizie/video/umbria-ponte-tibetano-piu-alto-europa/438313/

(Borítófotó: YouTube/printscreen)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek