Rá sem fogunk ismerni: 50 új felhőkarcoló épül ebben az európai városban

Az európai városokhoz szorosan hozzátatoznak az ikonikus történelmi épületek, például a párizsi Eiffel-toronytól a londoni Big Benig. Bizonyos városokban azonban ultramodern felhőkarcolók is meredeznek. Az Európában épült felhőkarcolók 66 százaléka mindössze öt városban található, köztük Londonban, Párizsban, Isztambulban és Moszkvában. Csakhogy Frankfurt, az ötödik város építészeti reneszánszát éli, és nem kevesebb, mint 50 új felhőkarcoló készül a német központban.

Frankfurtban egyre több felhőkarcoló fog épülniForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Boris Roessler

Az új felhőkarcolók gyűjteményébe tartozik a FOUR Frankfurt, egy négy toronyból álló épület, melyek közül a legmagasabb tornya 233 méter magas lesz, és mindegyikben irodák, lakások, szállodák, üzletek és éttermek lesznek, ha elkészülnek - elvileg még az idén.

A tervek szerint 2025-ben kezdődik meg a Millennium Tower építése is, amely 288 méterrel az utcák fölé tornyosul majd, és Németország legmagasabb épülete lesz.

Frankfurtban található a német felhőkarcolók 95 százaléka, és a pénzügyi negyed megépítésén túl arra is törekednek, hogy a kulturális, lakó- és kereskedelmi terek közötti határvonalak elmosásával egyesítsék a város különböző zónáit. A városnak bőven van látnivalója, melyek legszebbjeit mi is összeszedtük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek