Elöntötte a tenger Velencét

Ismét elöntötte a tenger Velencét, mert a lagúna földnyelvénél épített védmű még nem záródott be. A cölöpökre épült olasz városban acqua altának nevezik a magas vízállást, ami telente gyakori – írja az euronews.com.

Velencét 2022-ben is elöntötte a tenger, de néhány turistát ez sem tartott vissza a városnézéstől. A fotó illusztrációForrás: AFP/Andrea Pattaro

A tavaszias, melegebb napok után a rossz időjárással visszatért az utcákat és tereket elárasztó vízszint, amit eddig 95 cm-rel magasabb a szokásosnál. Az óvárost védő MOSE árapály-rendszer csak 130 cm-es vízállásnál aktiválódik, így a lagúna földnyelvénél épített védmű még nem záródott be.

Velence és a környező lagúna 1987 óta az UNESCO Világörökség része. Az „Adria királynője és a fény városa" címekkel illetett település főleg a turizmusból él, évente megközelítőleg 25 millió látogató keresi fel a világ minden részéről. 

Mi is írtunk róla, hogy a turisták nagy száma miatt a város kénytelen korlátozni a látogatók létszámát, ezért április 25. után aki látni akarja az olasz város szépségeit, belépődíjat kell fizetnie.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek