Szálloda lesz a londoni nevezetességből

Azok a turisták, akik szeretnének különleges kilátást Londonra, hamarosan szobát foglalhatnak a város híres BT-tornyában. Az egykori kommunikációs tornyot, amely London látképének kedvelt része, most adták el az MCR Hotelsnek, amely azt tervezi, hogy szállodaként átalakítva megnyitja a nagyközönség előtt – írja a cnn.com.

BT-tornyot különböző üzenetek megjelenítésére is használták, köztük a néhai királynő első tweetjét is megmutatta 2014-benForrás: Shutterstock/ DrPhee Jummy/

A BT Group távközlési vállalat közleménye szerint az eladás biztosítja a torony londoni nevezetességként való helyét a jövőre nézve".
Amikor az épület 1964-ben elkészült, megelőzte a Westminsterben található Millbank-tornyot, és a brit főváros legmagasabb építményévé vált. A főépítmény 581 láb (177 méter) magas, de egy további, légtartó kötélzetből álló szakasz 620 lábra (188 méter) emeli a magasságát. Az eredetileg Post Office Tower néven ismert épületet arra tervezték, hogy a Londonból érkező mikrohullámú jeleket továbbítsa és biztosítsa a távközlést az egész országban. Ezt azonban fokozatosan felváltották a vállalat vezetékes és mobilhálózatai.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek