Feltépte a szél a London Eye fülkéjének tetejét, egy család fent ragadt a magasban

Egy család több mint 120 méteres magasságban ragadt az időjárás viszontagságainak kitéve, amikor az erős szél feltépte a London Eye fülkéjének tetejét, majd leállt. A család éppen akkor utazott Londonba, amikor kedden a Henk vihar végigsöpört a városon. Azt mondták, arra számítottak, hogy a London Eye lesz az utazásuk fénypontja, de izgalmuk szorongássá változott. Szerencsére senki sem sérült meg.

Nem ilyen szép időt választott a család, amely a London Eye tetején ragadt a szélben - illusztrációForrás: iris Vallejo/Pixabay

A 43 éves férfi elmondta, hogy az óriáskerék többször megállt, miközben küzdött a széllel, feltépte a kabin tetjét, majd teljesen leállt, így ő és 11 családtagja öt percre fent ragadt. Elmondása szerint idegtépő volt a helyzet, így nem késlekedett megnyomni a vészhelyzetet jelző gombot.

A látogatói attrakció szóvivője elnézést kért az eset miatt, és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt úgy döntött, hogy rövid időre bezárják a látványosságot. „Egy elszigetelt műszaki problémát követően szakértő műszaki csapatunk azonnal gondoskodott arról, hogy a vendégek biztonságosan kiszálljanak, és további szigorú ellenőrzéseket hajtottak végre, mielőtt aznap este újra megnyitották volna a látványosságot" – mondta.

A London Eye-t úgy tervezték, hogy szinte minden időben biztonságosan működjön, és folyamatosan figyelik a körülményeket és a szélsebességet, bár időnként úgy dönthetnek, hogy erős szél vagy súlyos időjárási körülmények esetén bezárják – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek