Rangos elismerés Horvátországnak, amely úttörő a fenntartható turizmusban

A fenntartható turizmus egyre nagyobb jelentőséggel bír, amit egyre több idegenforgalmi célpont helyez előtérbe, ebben pedig Horvátország élen jár. A fenntartható turizmus fejlesztésére irányuló legutóbbi horvátországi reformokat a legjobb példaként ismerte el az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) és az Európai Bizottság is – tudtuk meg a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi sajtóképviseletének közleményéből.

Horvátország komoly intézkedésekkel óvja a természeti kincseitForrás: Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi sajtóképviselete

A Horvát Idegenforgalmi Törvény innovativitását és jelentőségét a Turisztikai Világszervezet is elismerte. A turizmusfejlesztés irányításának horvát reformját az Európai Bizottság is méltatta. Horvátországot a bizottság a jó gyakorlat példájaként említette a fenntartható turizmus 2030-ig tartó fejlesztésére elfogadott stratégia és reform végrehajtásához.

A fenntartható turizmus lehetővé teszi, hogy az ember kapcsolatba kerüljön a természettel, és különleges élményekben legyen része.

Ez a fajta utazás a turistáknak élménydús és felelős utazási lehetőségeket kínál, míg a helyi közösségek számára gazdasági előnyöket hoz, és hozzájárul a természeti és kulturális kincsek megőrzéséhez.

Horvátország élen jár a fenntarthatóságért vívott küzdelemben.Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi sajtóképviselete


„Az utóbbi években Horvátország nagy hangsúlyt fektetett a fenntartható turizmus fejlesztésére, beleértve a környezetbarát szálláshelyeket, a megújuló energiaforrások használatát és a természeti területek megőrzését. Horvátország a magyarok számára könnyen megközelíthető desztináció, emiatt pedig első számú fenntartható úti célként szerepelhet a magyar turisták listáján." – mondta Ivana Herczeg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek