Beszigorítottak Hvaron, idén még drágább büntetésekkel kell számolni

  Semmiképp sem éri meg megszegni a hvariak turistákra vonatkozó törvényeit, hiszen a büntetés többe kerülhet, mint az egész nyaralás. Idén még nagyobb pénzbírságot rónak ki a szabálysértőkre.

  Az óvárosban alkoholt inni és fürdőruhában szaladgálni sem szabadForrás: Shutterstock / Készítette: DaLiu

  Az óvárosban fürdőruhában flangáló turisták mostantól 400 eurós büntetésre számíthatnak, aki pedig a szabadban tölti az éjszakát, kijelölt kempinghelyeken kívül, annak 500 euróba fájhat a szabálysértés. A legtöbbet annak kell fizetnie, aki alkoholt fogyaszt a köztereken. Az effajta szabálysértők  pénztárcája 700 euróval lesz könnyebb, ha rajtakapják őket a rendőrök.

  A borsos büntetésekre azért van szükség, mert a korábbi, olcsóbb bírságok nem voltak elég hatékonyak, azaz nem tudták megtartani a kellő rendet az óvárosban - tudtuk meg a szerb Blic napilap híréből.

  Hasonló szabályokkal kell számolnia annak is aki a montenegrói Budván nyaral, az idei szezontól ugyanis ott sem tűrik a rendetlen turistákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!