Ijesztő kinézetű, veszélyes állatot találtak egy angliai tóban

Az egzotikus lényre az angliai Ulverston melletti Urswick Tarnban találtak rá. Az aligátorteknős az Egyesült Államok déli részén fekvő mocsaraiban és folyóiban őshonos állat. A dinoszauruszszerű teknős nagyon veszélyes az emberekre, késéles, csőrszerű állkapcsával akár egy felnőtt karját is átharaphatja – írja a metro.co.uk.

Denise Chamberlain helyi tanácsos egy régi bevásárlókosárban emelte ki a vízből. A húsevő édesvízi hüllő páncélján egy sor tüske található. Az állatot elvitte a barrowi Wild Side Vets állatmentőkhöz, ahol arról tájékoztatták, hogy azon túl, hogy egy nagyon veszélyes invazív faj, a harapása is rettentően erős.

Egy kisállat-kereskedelemből származó állatról van szó, amely csak úgy kerülhetett a tóba, hogy a tulajdonos nem tudott vagy akart már vigyázni rá és szabadon engedte.

A lakosok által illegálisan, kedvtelésből tartott megúnt egyedek kerülnek ki a természetbe - a kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

Bármennyire is meglepő, de hazánkban, a Balatonnál is előfordult már, hogy aligártorteknőst fogtak ki. 2022 júliusában keszthelyi horgászok emeltek ki véletlenül egy ilyen példányt, 2023 augusztusában pedig Balatonlellénél a 7-es főút mentén, egy műanyag rekesz mellett találtak aligátorteknőst.

Korbábban már mi is megírtuk, hogy az aligátorteknős különösen veszélyes állatfajnak minősül, legálisan kizárólag állatkertekben tartható.

Nem csupán az emberre veszélyesek, mert hazánkban természetes ellenségük nincs, de a természetbe kerülő egyedek komoly károkat tudnak okozni a természetes élővilágában. 

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek