Teraszon rekedt óriásteknőst mentettek Floridában

A helyi tűzoltók segítségére volt szüksége annak a hatalmas méretű tengeri teknősnek, amelyik egy floridai tengerparti ház teraszára tévedt, hogy visszataláljon az óceánba – olvasható a CNN oldalán.

Az óriásteknős egy floridai ház teraszán rekedtForrás: Facebook/Sea Turtle Preservation Society

Egy Melbourne Beach-i lakos arra ébredt kedd reggel, hogy egy hatalmas lény mászott fel a háza teraszára, majd azonnal segítségül hívta a tengeri teknősök védelmével foglalkozó Sea Turtle Preservation Society egyesületének egyik önkéntesét. A teknős valószínűleg eltévedt, és nem takálta a kiutat a ház teraszáról, ezért a Brevard megyei tűzoltóság munkatársai segítettek visszavinni a teknőst a vízbe.

Az óriásteknőst egy nehéz tárgyak szállítására alkalmas eszközzel vitték vissza az óceánbaForrás: Facebook/Sea Turtle Preservation Society

Miután órákat töltött a teraszon, egy nehéz tárgyak szállítására alkalmas hámban vitték vissza a teknőst a partra, ahol az állat visszacsoszogott az óceánba.

A Floridai Fish and Wildlife Commission azt tanácsolja a tengeri teknősökkel találkozó strandolóknak, hogy kerüljék az útjukat, mert a zavaró tényezők megijeszthetik vagy megzavarhatják az állatot. A lámpák – beleértve a zseblámpákat, a vakuval történő fotózást és a videózást – szintén megzavarhatja a teknősök viselkedését. "Bár a teknősök általában éjszaka kelnek ki a tojásból, nagyon is előfordulhat, hogy a strandolók a tenger felé tartó fészkelő nőstényekkel vagy teknősbébikkel találkoznak." – mondta az állatvédő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek