Csak négykézláb lehet megközelíteni - a Caynton-barlang titkai

Számos olyan Disney mese van, amit valós helyszínről mintáztak, vagy később valahogy hasonló helyszíneket fedeztek fel, mint a mesékben. Ilyen például a Jégvarázs ausztriai helyszíne is. Most azonban egy sokkal régebbi mese kelt életre: az Alice Csodaországban! Habár nincsenek benne beszélő állatok, hatalmas gombák, vagy ijesztő lények, de majdnem ugyanannyira érdekes a története. Fedezzük fel a Caynton-barlangot!

Hol található?

A helyszín az angliai Shropshire megyében található, ami Wales-szel határos. A  környék rengeteg látványosságot rejt, mi pedig kiválasztottuk az egyik kevésbé ismert, ám annál legérdekesebbet, a Caynton-barlangokat. A barlangok bejáratai egy farmer kertjében találhatók.

Forrás: Shutterstock

Nyúlüregnek tűnik

A bejárat egy sima nyúlüregnek látszik kívülről, mintha semmi extrát nem tartogatna, azonban ez korántsem igaz. Ezek az üregek bejáratok vezetnek a barlangokhoz, amelyek együttesen úgy festenek, mint egy elhagyatott föld alatti kisváros, ami mindössze 1 méterre található a föld alatt. A bejutás azonban nem egyszerű, azaz csak négykézláb lehetséges.

Forrás: Michael Scott/ Caters News/toochee.reblog.hu

Története

A barlangok már nagyon régen épültek, körülbelül 700 éve. Ez a terület valaha a nagyhatalmú keresztény katonai lovagrend, a templomosok tulajdonában volt. A barlangokat a templomos lovagok használták a szertartásaikhoz, egyfajta földalatti templomként funkcionált. Miután a katolikus egyház felszámolta a lovagrendet, a barlangot druidák, pogányok, és mindenféle vallási szekta használta ceremóniáikra, mint biztonságos helyet.

Forrás: Michael Scott/ Caters News/https, toochee.reblog.hu

A barlang belmagassága 1,8 méter, tehát egy magasabb ember már csak kényelmetlenül fér el benne. Ugyanakkor a múlt évezred elején jóval alacsonyabb volt az átlagmagasság, így a templomosoknak ez nem okozott gondot.

Az újabb időkben az elhagyatott barlangra különböző szekták találtak rá, melyek gyűléseket, és valószínűleg sok-sok más illegális dolgot csináltak a járatokban, ezért 2012-ben a barlangot végleg elzárták a földtulajdonosok.

Michael Scott birminghami fotós azonban engedélyt kapott arra, hogy dokumentálja a barlangok állapotát, ezért csodálatos fotókon örökítette meg azokat. 

Forrás: Michael Scott/ Caters News/toochee.reblog.hu

A képeken kívül természetesen videót is készített, amit gondosan megvágva feltett Youtube-ra, és amit mi most meg is mutatunk nektek: 

 Ha több képet szeretnétek látni a barlangokról, látogassatok el toochee,reblog.hu oldalára ide kattintva.

(Forrás, képek: toochee.reblog.hu, Shutterstock, Michael Scott/Caters News)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek