Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

Szikkim állam a kelet-himalájai régióban található, területe 7096 négyzetkilométer, amely a tengerszint felett 300 és 8586 méter között terül el. Ez egy természeti bőséggel megáldott csodaország jeges, hideg sivatagokkal, virágzó alpesi rétekkel, buja zöld erdőkkel és smaragd hegyi tavakkal. Ennek a csodaországnak a koronája a Kancsendzönga-hegy (8586 m), a világ harmadik legmagasabb hegye. A hegy nem pusztán fizikai entitás, hanem az őrző istenség lakhelye, aki biztosítja e föld békéjét és jólétét.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

A turistának lehetősége van az alsó völgyek szubtrópusi melegéből néhány óra alatt feljutni a zord hegyoldalak örök hófödte téli világába. A táj ilyen szintű eltérő változatossága gazdag élővilágnak és számtalan látványosságnak ad otthont: az idelátogató felfedezheti a hófödte hegyláncokat, a buja, sűrű erdők és a dús hegyi völgyek gazdag növény- és állatvilágát, megcsodálhatja a tájba illeszkedő hangulatos falvak látványát, a rododendron ligetek, a meleg források, a vízesések, az évelő patakok és a hatalmas Tísztá és Rangít folyók látványát. Szikkim állam ezen látványosságai egy varázslatos, misztikus csodaországba repítik az utazókat. 

A természeti sokféleséggel összhangban Szikkim egyformán gazdag és változatos demográfiával rendelkezik, számtalan közösséggel és vallással, valamint bonyolultan összefonódó, színes kultúrákkal, amelyek alapvető összekötő tényezője az emberek meleg, barátságos természete. Változatos rituálék, dalok, táncok, hagyományos ruhák, folklórok és legendák színesítik az állam kulturális palettáját. A templomokban a harangok, a kolostorokban az imazászlók lobogása és a mindent átfogó spiritualitás lélekgyógyító ereje hatja át az utazót. Érezze magát fiatalabbnak, energikusabbnak és spirituális impulzusokkal feltöltve ezen a szent földön. 

Főbb úti célok : Gangtok, Lácsung, Pelling

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Gangtok

Szikkim fővárosa, a festői Gangtok a Himalája keleti részének meredek dombjain helyezkedik el, hátterében a fenséges Kancsendzönga (Khangchendzonga) hegy. Méltán népszerű úti cél a turisták számára, amely hegyi kerékpározásra, túrázásra, siklóernyőzésre és raftingra csábítja a kalandra vágyókat. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Lácsung

Lácsung festői városa Szikkimben. A Gangtoktól körülbelül 120 km-re található hegyi falucska 8858 láb magasságban helyezkedik el. Gyönyörű vízesések, kristálytiszta patakok, hófödte hegyek övezik. A változatos tájat tovább tarkítja a számtalan őszibarack-, sárgabarack- és almaültetvény. Lácsung hangulatos városa a túrázni vágyók és a hósportok szerelmeseit csábítja gazdag kínálatával. 

Pelling

A Szikkimben található Pelling pompás turisztikai célpontot kínál, ahonnan az ide utazó megtekintheti a Himalája és a világ harmadik legmagasabb csúcsának, a hófödte Kancsendzönga (Khangchendzonga) hegy gyönyörű látványát. A fákkal tarkított hegygerincen elhelyezkedő város bájos házait gyönyörű erdőségek veszik körül, mintegy természetes paradicsomi hangulatot létrehozva. A 2150 méter magasan fekvő Pelling számos túraútvonal bázispontja. 

Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

https://www.incredibleindia.org/content/incredible-india-v2/en/destinations/states/sikkim.html

Facebook: https://www.facebook.com/incredibleindia/videos/264551832794171/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek