Ezek a legideálisabb európai városok a digitális nomádok számára

Számos vonzó úti cél létezik a távmunkások számára, de legyen akármilyen paradicsomi is a helyszín, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire érezhetjük biztonságban magunkat, és hogy milyenek a megélhetési költségek. Ezen szempontok szerint állította fel az európai városok rangsorát a Brother UK.

Az irodatechnikai eszközöket beszállító cég megvizsgálta, melyek a legideálisabb európai városok a digitális nomádok számára. Elemezték többek között a wifi sebességét, a lakhatás és az áram költségeit, hogy mennyire biztonságos az ország és az általános megélhetési költségeket. Ez alapján állt össze a távmunka szempontjából legjobb európai városok rangsora.

LuxemburgForrás: Shutterstock

Kissé meglepő módon az első helyre épp egy olyan város került, amely nem kifejezetten az olcsóságáról híres. Ez pedig nem más, mint Luxemburg. Az ország névadó fővárosa számos Michelin-csillagos étteremmel és a Disney-filmekbe illő nagyhercegi palotájával valóban vonzó helyszín lehet. Ugyanakkor magas pontszámot kapott az életminőség, az egészségügyi szolgáltatások, valamint az általános boldogságérzet terén is, ami mind arra utal, hogy ez egy olyan hely, ahol jó élni.

Olomouc, CsehországForrás: Shutterstock/Mitzo

A második helyre a Prágától körülbelül két órányi útra lévő cseh Olomouc városa került, elsősorban a megfizethetősége miatt. Egy egy hálószobás lakás körülbelül 407 euróba (155 ezer forint) kerül havonta, a havi wifi pedig mindössze 18 euró, (6800 forint).

RotterdamForrás: Shutterstock/Sean Pavone

A harmadik a holland Rotterdam lett. Mind Hollandia, mind Csehország kimagasló eredményt ért el: az előbbi négy várossal, az utóbbi kettővel is szerepel a listán.

Íme a teljes rangsor:

1. Luxemburg, Luxemburg
2. Olomouc, Csehország
3. Rotterdam, Hollandia
4. Aalborg, Hollandia
5. Reykjavík, Izland
6. Utrecht, Hollandia
7. Arhus, Dánia
8. Eindhoven, Hollandia
9. Plzen, Csehország
10. Nagyvárad, Románia

Forrás: Time Out

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek