Akadálymentesség szempontjából rangsorolták az európai fővárosokat

Az Iglu Cruise nevű, körutazásokat szervező cég elkészítette azon tíz európai főváros rangsorát, ahol a legtöbb akadálymentes szolgáltatás áll a fogyatékkal élő turisták rendelkezésére, írja a Time Out.

Forrás: Shutterstock/Nampix

A cég először a Yelp és a Tripadvisor nevű, éttermeket és turisztikai szolgáltatásokat összehasonlító oldalon gyűjtött információt az akadálymentesített szállodákról, látnivalókról és éttermekről, majd az adatok összesítése után minden város kapott egy összpontszámot.

A listát pedig nem más, mint London vezeti.

Az Egyesült Királyság fővárosa élen jár az akadálymentesített éttermek terén, 50 százalékuk tekinthető annak, az összes turisztikai szolgáltatásnak pedig 30 százaléka akadálymentes.

A második helyen Párizs végzett, 29,6 százalékkal, alig maradva le London mögött. Akadálymentes szállodák tekintetében is a második helyen áll 23,5 százalékkal, csak Oslo előzte meg 24,8 százalékkal.
A harmadik helyen Amszterdam található, ahol az összes szolgáltatás 25,6 százaléka tekinthető akadálymentesnek, de az akadálymentes programok kategóriájában 39,2 százalékkal elérte a legmagasabb pontszámot. A teljes elemzést ezen a linken tekintheted meg

Íme a teljes rangsor

1. London
2. Párizs
3. Amszterdam
4. Bern
5. Oslo
6. Dublin
7. Bécs
8. Reykjavík
9. Madrid
10. Róma

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek