Az életéért küzdött a férfi egy krokodillal szemben Queensland vízeséseinél

Egy férfit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, miután megszabadult egy krokodiltól, amely egy vízesésnél kapaszkodott a karjába Queensland északnyugati részén, Ausztráliában – olvasható a The Guardian oldalán.

A mentőhelikopter a Lawn Hill Nemzeti Parkból egy közeli kórházba szállította a férfit, ahol továbbra is stabil állapotban van, karján, kezén és lábán szúrt sebekkel. A negyvenes éveiben járó férfi motoros túrán vett részt a parkban, és úgy gondolta, hogy útközben megmártózik az Adel's Grove szurdokában. A légi személyzet egyik tisztje, Greig Allan elmondta, hogy a férfinak nagyon nagy fájdalmai vannak, és a harapott sebek mélyek. Az áldozat szerint a krokodil két-három méter hosszú lehetett, tehát szerencsés, hogy ennyivel megúszta a tragédiát" – mondta Allan.

A krokodil 2-3 méteres lehetett, és csúnya sebeket ejtett a férfin (A kép illusztráció)Forrás: AFP/Ian Griffiths/Ian Griffiths

A Queenslandi Mentőszolgálat északnyugati körzetének felügyelője, Brad Hardy elmondta, hogy a térségben nagyszámú édesvízi krokodilpopuláció él. „Általában elég félénkek, de amikor valami szokatlant észlelnek, agresszívek lesznek" – mondta. A krokodil-vidék a Boyne folyónál kezdődik Gladstone-tól délre, és észak felé, a keleti parton és a Far North Queensland-en keresztül terjed. 

A krokodilok képesek elrejtőzni a térdig érő vízben isForrás: AFP/Ann & Steve Toon/Ann & Steve Toon

Queensland egy olyan hely, ahol csak azért, mert nem látunk egy krokodilt, nem jelenti azt, hogy nincs a közelben. A krokodilok több mint egy órán keresztül képesek a víz alatt maradni. Még a nagy krokodilok is teljesen elrejtőznek a térdig érő vízben. A queenslandi vezetők létrehoztak egy olyan krokodilkezelési programot, amely megfelelő védelmet nyújt az embereknek, miközben lehetővé teszi a krokodilok folyamatos túlélését a vadonban. A torkolati vagy sósvízi krokodil (Crocodylus porosus) a nagyobb, és az emberre veszélyesebb, míg az édesvízi krokodil (Crocodylus johnsoni) kisebb és félénkebb. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek