Megnyitott a világ legnagyobb hólabirintusa Zakopaneban

Idén kilencedik alkalommal építették meg a világ legnagyobb hólabirintusát Zakopanéban. Az attrakciót csütörtökön nyitották meg, jóval hamarabb, mint az ezt megelőző években. A hólabirintus mellett a szánkópálya is üzemel már a magyarok kedvelt téli üdülőhelyén, a szintén a Snowlandia részeként megnyíló, szobrokkal díszített varázslatos jégkunyhót pedig várhatóan a jövő héten nyitják meg az érdeklődők számára, írja a Turizmus.com.

Zakopane egy lengyel kisváros, amely a Tátra lábánál fekszik, gyönyörű hegyek ölelésében. Leginkább a téli sportok szerelmesei között vált egyre híresebbé, majd a síelést nem kedvelők körében is kezdett népszerű lenni. A látnivalók közül kiemelkednek az egytől egyig csúcsos rönkházak, amelyek a hegyekkel a háttérben mesebeli látványt nyújtanak. Munkatársunk is járt ezen a különleges helyen, élménybeszámolóját itt olvashatjátok.

Látványosságai között szerepel a Snowlandia téli park, ennek a területén alakították ki az óriási méretű hólabirintust. Hasonló építmény először a 2015/16-os téli szezonban készült, amikor óriási sikert aratott. Azóta is megépül minden évben.

A 2022-ben ezeket a tanácsokat fogalmaztuk meg a hólabirintus felfedezésére indulóknak, melyek a fotót elnézve idén is érvényesnek tűnnek: „A labirintus tényleg olyan óriási, hogy érdemes iránytűt vagy egy GPS-nyomkövetőt vinni, nehogy a vártnál tovább tartson. A jégből és hóból készült falak ugyanis több mint 2 méter magasak, tehát csalni nem lehet, hogy meglessük, merre lehet a kijárat. Éppen ezért ez határozottan nem olyanoknak való, akik klausztrofóbiában szenvednek."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek