Egész évben világítanak majd a karácsonyi fények egy angliai kisvárosban

Akkora sikert arattak az ünnepi fények az angliai Wolverhampton falujában, hogy a városvezetés úgy döntött, egész évben maradhatnak, írja a BBC.

A Birminghamtől körülbelül 22 kilométerre északnyugatra fekvő, 251 ezer lakosú Wolverhampton egy 10. századi kolostor köré épült, a 19. században pedig szénbányászati központtá és iparvárossá fejlődött. Manapság nem tartozik a legismertebb turisztikai attrakciók közé, de akik egyetemi barátaikhoz látogatnak ide, vagy focimeccsre érkeznek a híres Molineux Stadionba, meglepődnek, mi mindent nyújt ez a hely. Egész évben világító ünnepi fényeivel egészen biztosan hamar híre kel majd a turisták körében.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Nadun prabodana

A helyi vezetők szerint a történelmi Szent Tamás-templom körüli reflektorfények és a fák díszkivilágítása hívogatóbbá teszi a területet, és az emberek nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Craig Collingswood tanácsos, a környezetvédelemért és az éghajlatváltozásért felelős kabinet tagja a következőket mondta: „A fákon és a templomban lévő világítás csodálatos hatással van a főutcára. Sötétedés után életre keltik a területet, ami így barátságosabbnak és biztonságosabbnak tűnik."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek