Közvetlen járattal a portugáliai Faróba: Mutatjuk a szebbnél szebb látnivalókat

Pár hete jelentette be a Ryanair, hogy járatot indít Budapest és Portugália legdélebbi városa, Faro között. A reülőjegyek már meg is vásárolhatóak a június 2-a és október 24-e közötti időszakra a fapados légitársaság oldalán. Mutatjuk is, mi minden látható a napsütötte Faróban, ahonnan tiszta időben még Marokkóig is ellátni.

Forrás: Shutterstock/Pawelkusek

Faro az Európa Kaliforniájaként is emlegetett Algarve régió fővárosa, melyről itt írtunk korábban. A régió évi 300 napsütéses napjával, laza hangulatával, szaggatott partvonalaival és Michelin-csillagos éttermeivel csak úgy vonzza a kaliforniaiakat, akik hasonló életmódra számítanak itt, mint otthon, de olcsóbb megélhetési költségek mellett. Most lássuk részletesebben a festői strandokban, lenyűgöző építészetben és csodálatos történelmi helyszínekben gazdag főváros, Faro látványosságait!

Forrás: Hemis via AFP/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand / Hemis.Fr

Fedezd fel az óvárost!

Az UNESCO Világörökség részét képező óvárosában keskeny, kanyargós utcák, fehérre meszelt, vörös cseréptetős épületek között bóklászhatunk, és egy mór kastély is a helyi látnivalók közé tartozik. Sétálj át a sikátorokon és átjárókon, szívd magadba a városrész ódon hangulatát, kóstold meg a finom helyi ételeket és italokat!

Portugal, Algarve region, Faro, old town (Photo by GUIZIOU Franck / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)Forrás: Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

Irány a farói katedrális!

A 13. században épült Faro-székesegyház Portugália egyik legnagyobb és leglenyűgözőbb katedrálisa. Ez a legnagyobb templom egész Algarve-ban, és nem csak építészete és művészeti kincsei, hanem lenyűgöző akusztikája miatt érdemes felkeresni. A katedrális ad otthont Portugália legszebb és legbonyolultabb építészeti faragványainak.

Forrás: Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

Fedezd fel a közeli ókori romokat!

Faro közelében két ókori rom is található, amelyeket érdemes felfedezni: Milreu és Aljezur. Milreu maradványai megőrzödtek, így alapos képet adnak arról, milyen lehetett az élet itt a római időkben. A vezetett túrákon a rómaiak életébe nyerhetsz bepillantást.

MilreuForrás: robertharding via AFP/Nedra Westwater/Nedra Westwater

Látogasd meg az Igreja do Carmo-t!

A farói Igreja do Carmo barokk homlokzatával és iker harangtornyával az Algarve régió egyik legszebb temploma. A 18. és 19. században felépült templom egyik legfőbb vonzerejét a meglehetősen hátborzongató Capela dos Ossos (Csontok kápolnája) jelenti a templom hátsó részében. Ezt a mészkő szikla oldalába épített kápolnát, amelynek falain koponyák és csontok sorakoznak, a legenda szerint kísértetek járják. Sok látogató arról számolt be, hogy hangokat hallott és fényeket látott bent.

Forrás: Artur Widak/NurPhoto/AFP

Készíts egy képet az Arco de Vilában!

Az egyik legizgalmasabb program Faróban az Arco de Vila felfedezése, egy középkori boltív, amely egykor a városfal része volt. Az ív népszerű turisztikai látványosság, és számos üzlet és étterem sorakozik a keskeny utcáján. Múzeumok és templomok is találhatók a környéken, szóval tartsd nyitva a szemed, ha errefelé jársz!

Lazulás a Largo da Se-nél

Ha szórakozni szeretnél Faróban, egy kis ital elfogyasztása és az emberek figyelése a Largo da Sén remek program egy délután eltöltésére. A több mint 1000 bonyolultan faragott mészkőtáblából álló Largo da Se Algarve egyik legnagyobb köztere. Gyönyörű épületek veszik körül, és ez egy nagyszerű hely, ha lazítani szeretnél, és élvezni a régió ételeit anélkül, hogy sokat költenél.

Forrás: Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

Pihenés a strandon

A Praia de Faro vitathatatlanul Algarve régió egyik legjobb strandja, a legtöbb látogató itt fejezi be a napját. A széles, fehér homokos strand általában zsúfolásig tele van napozó, úszni igyekvő strandolókkal. Ez a legjobb hely ahhoz is, hogy az óceánparti naplementében gyönyörködjünk.

Forrás: René Priebe/Pixabay

Forrás: Travel in Portugal, Amused by Algarve

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek