Új vasútvonal kötné össze a spanyol Napos part lenyűgöző városait

A Costa del Sol egy turisták által kedvelt tengerparti városokban gazdag partszakasz Spanyolország déli részén, Andalúziában. A magyarul Napos partnak is nevezett terület nevét onnan kapta, hogy itt az egyik legtöbb a napsütés Európában.

Marbella óvárosaForrás: Shutterstock/Kellyshutstoc

A Euronews cikke szerint hamarosan új vasútvonal létesülhet itt, amely Spanyolország néhány legnépszerűbb tengerparti városait és falvait kötné majd össze. A tervek szerint a Malagától Fuengiroláig tartó útvonalat a Costa del Sol mentén kiterjesztenék Marbellán túlig, amely megkönnyítené a turisták által kedvelt napsütötte partvidék felfedezését.

A vasútvonalat tervező csapat célja, hogy a tengerparti üdülővárosok közötti utazási idő ne legyen több 45-50 percnél. Jelenleg az utazók telekocsi segítségével fedezik fel a régiót.

MalagaForrás: Shutterstock/Unai Huizi Photography

A szakértők csoportja több különböző lehetséges útvonalra tett javaslatot. A megállók között szerepelnének szárazföldi és tengerparti úti célok is, mint például Mijas, Alhaurin de la Torre, Coin és Alhaurin el Grande, és Marbellán túl egészen San Pedro Alcantaráig tartana. Ezek az útközbeni megállók jó lehetőséget biztosítanának egy kellemes egynapos kirándulásra.

A Mijas Costa egy 12 kilométer hosszan elterülő, strandok és turisztikai üdülőhelyek sorából álló partszakasz, itt található a népszerű egykori halászfalu, La Cala de Mija is. A Mijas Pueblo fehérre meszelt, virágos házai már a parttól beljebb, a Sierra del Mijas lejtőin fekszenek, 400 méteres tengerszint feletti magasságban.

Alhaurin el Grande is hagyományos fehér építészetével tűnik ki. A város Nuestra Señora de la Encarnación temploma pedig egy régi kastély gótikus boltíveinek maradványait őrzi. Egy 120 éves olajbogyó malom is működik itt, ahol kóstolót is kínálnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek