Madártávlatból Madeira, a csodasziget

Érezted már úgy, hogy elutaztál valahova, és a hely, ahova érkeztél nem tűnt valóságosnak? Madeira is egy hasonló hely, amit sokan onnan ismernek, hogy itt van a világ egyik legveszélyesebb repülőtere. És hogy miért? Tartsatok velünk, és bemutatjuk Madeira legszebb, legizgalmasabb helyeit. 

Egész éveben tavasz van

Madeira a Madeira-szigetek legnagyobbika, egy portugál sziget az Atlanti-óceánban, amely vulkanikus eredetű. Lenyűgöző tájakkal rendelkezik, melyek magukba foglalják a dús erdőket, sziklás partokat és festői völgyeket.

Forrás: Shutterstock

A trópusi éghajlatnak köszönhetően a sziget egész évben kellemes időjárást kínál, így ideális célpont a turisták számára. Madeira híres a levadáknak nevezett csatornákról, melyek öntözik a sziget szántóföldjeit és kertjeit forrásvizükkel. A főváros, Funchal, gazdag történelemmel rendelkezik, melyet a középkori templomok, múzeumok és festői kikötő tesz még vonzóbbá. A helyi konyha is különleges élményt nyújt, ahol az itt termő gyümölcsök, halak és húsok alkotják az autentikus madeirai ízek alapját. A sziget kulturális gazdagsága és lenyűgöző természeti szépségei miatt ideális hely a pihenésre és felfedezésre vágyó utazók számára - és persze azoknak, akik szeretik a magasságot. 

Kabinos felvonó, ami hegyről indul, hegyre érkezik

Forrás: Cristian Balate / Shutterstock

A Kiránduló szerzője megörökítette az élményeit Madeiráról, azon belül egy felvonóról, ami hegyről indul és hegyre visz át. Kettő felvonó is van itt, azonban most csak az egyikről fogunk beszélni, ami a természet lágy öle fölött repít át. A Funchal melletti felvonó olyan kabinokból áll, amelybe körülbelül négyen férnek be. Az alsó állomás a Jardim Botanico da Madeira felső kijáratánál van, a felső állomás pedig a Monte hegyen, a Teleferico do Funchal kabinos felvonó felső állomásától kb. 300 méterre.- tudtuk meg a kirandulo.reblog.hu oldalán. 

Felvonó eleje, MadeiraForrás: kirandulo.reblog.hu

A felvonónak több különlegessége is van. Az egyik, hogy az alsó megállóból lefele indulunk el, pedig egy jóval magasabban lévő helyre érkezünk. A második pedig, hogy egy barlangban van a végállomása, ami egy csodálatos kirándulás elejét jelzi. Közben Ribeira de João Gomes nevű hely felett utazunk át, ahol többek között megcsodálhatjuk madeira csodálatos szikléit, élővilágát, növényeit. 

Felvonó vége, ami egy barlangba érkezikForrás: kirandulo.reblog.hu

A helyszín, ahol kiszállunk a felvonóból nem más, mint a Monte. És, hogy miért érdemes felmenni a Montéra? Egyik oka, hogy ott van az a csodás templom, ahol utolsó királyunk IV. Károly sírja található, a másik egy csodálatos botanikus kert a felvonó felső állomása mellett. A Jardim Tropical Monte Palas egy nagy, többszintes kert egzotikus fákkal és virágokkal, tavakkal, afrikai szobrokkal és egy ásványmúzeummal. Továbbá innen indulnak lefelé a "tobogán"-ok, ami egy madeirai specialitás. Tulajdonképpen olyan, mint egy szánkó talpas kiskocsi, és a meredek utcákon száguldanak vele lefelé.

Jegyárak: Egy út, fel vagy le: felnőtt: 9,25 euró, gyerek 7 és 14 év között: 4,50 euró. Retúr jegy: felnőtt: 14 euró, gyerek 7 és 14 év között: 7 euró, 7 éves kor alatt ingyenes.

A felvonó kabinjaiForrás: kirandulo.reblog.hu

Ha több képet szeretnél látni a helyről, kattints ide, ahol a kirandulo.reblog.hu oldalán bővebben olvashatsz a látnivalókról. 

Képek,forrás: kirandulo.reblog.hu, borítókép Shutterstock 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek