Ezért érdemes májusban meglátogatni Madeira szigetét

A tavasz beköszöntével Madeira fővárosa, Funchal színekkel és mámorító illatokkal teli színpaddá változik: elkezdődik a Virágfesztivál. A május 7-29. között megrendezett program egy helyi hagyományokhoz kötődő kulturális fesztivál, ahol a lakosok virágba öltözve vonulnak fel, virágszőnyegeket építenek, valamint folk-előadásokkal és koncertekkel szórakoztatják a közönséget.

Virágba öltözött fesztiválozók 2018-banForrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Egy szombat délelőtti napon kezdődik a program, amikor gyerekek virágokat helyeznek el a "Remény fala" előtt, felhívva a figyelmet a globális békére. A fesztivál fénypontja azonban a május 8-ára tervezett virágparádé, egy 1979-re visszanyúló hagyomány. Ilyenkor ellepik Funchal belvárosának utcáit a virágos jelmezekbe öltözött fesztiválozók, színek kavalkádja kápráztatja a szemet, lágy illatok töltik meg a levegőt, és mindenütt zene szól. 

Virágszőnyeggel borítják az utcákat (A kép a 2018-as fesztiválon készült)Forrás: robertharding via AFP/Frank Fell/Frank Fell

De lesz virágpiac, virágkiállítás, az utcákat pedig részletgazdag virágszőnyegek boritják be. Ha szeretnél részesülni az élményből, ezen az oldalon tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek