Álomszerűek ezek a Madeira kacskaringós fáiról készült fotók

A Portugáliához tartozó Madeira szigetén van egy erdő, ami annyira elvarázsolt, hogy szinte nehéz elhinni, hogy valóság. Babérfái kacskaringós ágaikkal már formájuknál fogva is egy fantasy-regény illusztrációi lehetnének, de tovább fokozza az álomszerű hangulatot, hogy a helyet szinte majdnem mindig misztikus köd borítja, és a girbe-gurba ágakat vastag mohák fedik. A Travelo is járt ezen az ámulatba ejtő helyen, élménybeszámolónkat itt olvashatják.

Most egy fotósorozat kapcsán jutott eszünkbe újra írna a Fanal erdőkről, amelyet az utazási fotókra specializálódott Daniel Kordan készített. A fiatal művész Moszkva mellett nőtt fel egy gyönyörű tóvidéken. Gyerekként szabadidejének nagy részét a természetet kutatva töltötte. Még gyerekkorában elvégzett egy művészeti iskolát, de végül kvantumfizikából szerzett diplomát. Az utazás és a fotózás iránti szenvedélyével azonban egyetemista évei alatt sem hagyott fel. Sokat járt túrázni, hegyet mászni, emellett idegenvezetőként dolgozott, utazási magazint szerkesztett és fotós workshopokat szervezett.

Mindig is örömét lelte azokban az erdőkben, amelyekben nincs kitaposva az út. A természet változatos színei és kompozíciói folyamatos inspirációul szolgáltak számára. Így nem csoda, hogy a Fanal erdők kacskaringós fáin is megakadt a szeme. A 2020 végén készült sorozatát teljes méretben lapozhatjuk végig saját honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek