Guiness-rekordokat döntött az Emírségek elképesztő szilveszteri tűzijátéka - videó

Dubaj lakóinak kedvelt hétvégi pihenőhelye, Ras Al Khaimah újabb világrekordokkal köszöntötte a 2024-es évet: nyolc perces tűzijáték- és drónbemutatójával két új Guiness rekordot állított fel az Arab-öböl 4,5 km hosszú partján.

A különleges látványvilágú szilveszteri tűzijáték már-már legendásnak számít az Egyesült Arab Emírségekben, a zsinórban ötödik éve Guinness rekordokat felállító szilveszteri showjával Ras Al Khaimah ismét történelmet írt.

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

A város idén két kategóriában nyerte el a Guiness World Records címet: a világ leghosszabb, 5,8 km hosszú, vízről fellőtt tűzijáték láncolata és a világ leghosszabb, 2 km hosszú, egyenesvonalú drón bemutatója.

Az idei szilveszteri bemutatón olyan új technikákat vetettek be, amelyeket korábban még sehol sem próbáltak ki. 1050 LED drón, víziszőnyegen lebegő tűzijátékok, valamint pirotechnikai repülők színezték fényesre az éjszakai égboltot, amelyen kimondottan erre az alkalomra komponált zene ütemére Ras Al Khaimah természeti csodái, így a sivatag, a tenger és a hegyek elevenedtek meg.

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Ras Al Khaimah, az Emírségek hatodik legnépesebb városa (191,753 fő) az ország északkeleti részén terül el, a Perzsa-öböl partvidékén, egy lagúna osztja ketté a várost. Az elmúlt századokban apró halászkikötő és kalózfészek volt, napjainkban azonban gyorsan fejlődő város. Dubaj lakóinak kedvelt hétvégi pihenőhelye, ahol többek között vízi sportokat űzhetnek.

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Raki Phillips, Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hivatalának vezérigazgatója a szilveszteri ünnepség kapcsán így nyilatkozott: „A két új Guinness-rekord igazán emlékezetes búcsúztatása volt az idei évnek, és méltó megünneplése annak, hogy 2023-ban Ras Al Khaimah-ban a valaha volt legmagasabb látogatószámmal zártuk az évet. Ezzel egyre közelebb kerülünk a 2030-ra kitűzött célunkhoz, hogy az Emírségek természeti vonzerejét előtérbe helyezve, évi 3 millió látogatót fogadjunk térségünkben."

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

A szilveszteri ünnepségre több mint 50 ezren voltak kíváncsiak, Ras Al Khaimah szállodái teljesen megteltek. Ezzel az idei év leglátogatottabb showja lett a tűzijáték bemutató az Emírségekben, amely a különleges légi és fényparádé mellett családoknak szóló programokkal, ételsarkokkal és élő zenekaros rendezvénnyel is gondoskodott szilveszter éjjelén a felhőtlen ünneplésről és szórakozásról.

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, Wikipedia

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek